ye-logo.v1.2

Вимагала 300 доларів: на хабарі викрили голову військово-лікарської комісії на Хмельниччині

Кримінал 1023
Лікарка працювала головою позаштатної військово-лікарської комісії (ВЛК) одного з ТЦК та СП області
Лікарка працювала головою позаштатної військово-лікарської комісії (ВЛК) одного з ТЦК та СП області. Фото: поліції Хмельницької області

Лікарка-фтизіатр вимагала гроші у родички військовозобов'язаного з вадами слуху.

На Хмельниччині голові позаштатної військово-лікарської комісії (ВЛК) одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) оголосили підозру в тому, що вона вимагала хабар за діагноз. Про це повідомляють в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Як зазначають у відомстві, за даними слідства, 57-річна лікарка-фтизіатр вимагала у родички військовозобов'язаного з вадами слуху 300 доларів за обстеження та подальше визнання його військово-лікарською комісією непридатним чи обмежено придатним до військової служби.

«Жінка вимушено погодилась на умови, однак звернулася до правоохоронців, які задокументували злочинну діяльність підозрюваної», - зазначають в спеціалізованій прокуратурі.

Додають, що під час санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання медикині знайдено частину коштів, а також відповідну медичну документацію.

Медикині вже оголосили про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням службового становища (частина 3 статті 368 КК України). Санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув'язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

«Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. До суду скеровано клопотання щодо її відсторонення від посади», - додають правоохоронці.

Читайте також: Засудили двох чоловіків та жінку, які постачали наркотики до хмельницького СІЗО

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую