ye-logo.v1.2

ОPEN AIR, «Епоха героїв» та «Wer Wolf VIKING» - чим дивуватиме туристів Меджибіж 2019

Туризм 6090
Завдяки фестивалю фортецю наповнюють життям
Завдяки фестивалю фортецю наповнюють життям. Фото: зі сторінки у фейсбуці Державного історико-культурного заповідника "Межибіж"

У Меджибожі стартував туристичний сезон.

Цього року відкриття туристичного сезону в Меджибожі поєднали з презентацією туристичних планів, яка відбулася днями в Хмельницькому. Розповіли про плани та ті події, якими протягом року дивуватиме історико-культурний заповідник. Оскільки головна окраса заповідника – це сама фортеця, то саме довкола неї відбуватимуться всі дійства, заплановані на 2019 рік. Кожна подія, яка проходитиме у фортеці, матиме історичне підгрунття.

«Минулого 2018 року ми прийняли понад 54 тисячі відвідувачів. Звісно, основне завдання заповідника «Межибіж», який базується на комплексі будівель фортеці, зберегти її, відреставрувати та музеєфікувати. Але окрім цього, ми прагнемо її наповнити життям. І саме події та фестивалі націлені на те, щоб Меджибізька фортеця була живою. Бо саме відвідувачі її наповнюють життям», - каже директор історико-культурного заповідника «Межибіж» Олег Погорілець.

"Минулого 2018 року ми прийняли понад 54 тисячі відвідувачів", - каже Олег Погорілець.

Ігор Западенко, заступник директора з наукової роботи історико-культурного заповідника «Межибіж» нагадав, що Меджибіж – одне з найдавніших міст подільського краю. І досі зберігає дух старовини. Але найголовніше, він має гарне розташування, бо знаходиться на перетині туристичних шляхів. Тож головні фестивальні події є можливість відвідати в кожного.

Юрій Даценко запевним, що фестиваль"Епоха героїв" буде видовищним.

Юрій Даценко, один з організаторів фестивалю «Епоха героїв», який відбудеться цього року в стінах Меджибізької фортеці, додає, що фестиваль дивуватиме видовищами. Будуть професійні турніри, змагання з історичного бою, масові баталії.

Костюми уже готують.

18 травня - Ніч музеїв OPEN AIR. Традиційно, відбудеться увечері. Відвідувачам покажуть ті родзинки фортеці та музейних експозиції, до яких протягом року туристам немає доступу: щойно відреставровані та такі, що чекають реставрації, підземелля, предмети старовини з таємничою історією, яких немає в експозиціях. Будуть екскурсії, замковий куліш та юшка. Можна розкласти намет на території фортеці та переночувати.

28-30 червня - Фестиваль гончарних традицій «Подільське коло». Меджибіж - колишнє місто гончарів. Коли на початку 2000 тут не залишилося жодного гончара, то тепер це мистецтво відроджують знову. Фестиваль проводять втретє. Кожен може долучитися до давнього гончарного мистецтва на практиці. Створити свій власний виріб, повправлятися у майстерності з ліплення з глини.

10-11 серпня - Фестиваль середньовічної культури «Епоха героїв». Нове обличчя стародавнього Меджибожа. Середньовічнє містечко, лицарські бої, фестиваль у фестивалі Tribal Dance, яскраві видовища та небанальні розваги у кращих традиціях «лицарських» фестивалів, впевнені, нікого не залишить байдужим.

24-26 серпня - Мотозліт «Wer Wolf VIKING». Тема фестивалю – епоха вікінгів. Обіцяють багато розваг, мототехніки, середньовічної і модерної музики, ристалище з турніром «Меджибізький меч» та перегони «Меджибізькі тарантаси».

27 жовтня - Гарбузова ніч OPEN AIR. Таємнича подія, своєрідна українська автентична відповідь Хеловіну. Буде багато містики, традицій, пов’язаних з гарбузом, походи в наймістичніші підземелля палацу, фаєр-шоу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую