ye-logo.v1.2

Юрій Луценко бачить найбільший потенціал у масових вуличних акціях

Політика 2315
Дмитра Скрипника
"У Третій Республіці себе може знайти кожен, хто готовий захищати свої права", - каже політик. Фото: Дмитра Скрипника

Політик презентував у Хмельницькому Третю Українську Республіку. Мета громадської ініціативи — об’єднати усі опозиційні сили навколо одного кандидата на майбутніх президентських виборах.

Юрій Луценко разом із однодумцями Тарасом Стецьків і Євгеном Жовтяком приїхав у наше місто агітувати громадські організації та політичні партії приєднуватися до нового проекту. Його далекоглядна мета — створити дієве громадянське суспільство, яке не лише обиратиме владу, а й контролюватиме її, закладе фундамент нової демократичної країни.
Для цього, в першу чергу, опозиція має домовитися і висунути єдиного кандидата на президентські вибори 2015 року. Кандидат має оприлюднити конкретний план дій, за яким і підуть люди.
Політик наголошує, що це не проект Луценка, що сам він не балатуватиметься у президенти.
“Я не веду передвиборчої кампанії і не допомагаю жодному іншому кандидату, мене цікавить не прізвище нового президента, а його конкретні дії, - каже він. Крім мого внутрішнього переконання, є додаткова гарантія, що я не буду висувати свою кандидатуру: суд заборонив мені протягом трьох років обіймати посади, в тому числі і брати участь у виборах”.
На його думку, сьогодні найбільший потенціал дій закладений у позапартійних силах, у масових вуличних акціях. Тому, щоб змусити владу прислухатися до власних інтересів, громадяни мають об’єднатися.
“У Третій Республіці себе може знайти кожен, хто готовий захищати свої права: і інтелектуал, і вуличний активіст, - каже пан Юрій. - Ми не формуємо вертикальних структур, не привозимо в регіони своїх представників. Пропонуємо, щоб люди самі об’єднувалися і обирали лідерів”.
Політик вважає, що головна історична подія цього року — підписання або непідписання угоди про асоційоване членство з ЄС. Для підтримки угоди Республіка веде переговори з іншими громадськими ініціативами про організацію вуличних акцій.
“Я сам буду роздавати у Києві значки, прапорці, наліпки та інші знаки ідентифікації з ЄС. Використання символіки ЄС має стати таким масовим, як було зі стрічками під час помаранчевої революції”, - каже Юрій Луценко.
Зареєструватися в якості активіста Третьої Республіки можна на сайті http://www.3republic.org.ua.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую