ye-logo.v1.2

Закон про ринки: Павловський проти Кужель

Політика 3430

За Хмельницькі ринки взялися одразу кілька депутатів. Але кожен по-своєму бачить їхню роботу і захист підприємців від держави та власників ринку.

В четвер, 3 жовтня до Хмельницького завітав народний депутат України, секретар комісії з питань соціальної політики і праці у Верховній раді Андрій Павловський. Кілька місяців тому його офіційно уповноважили працювати «на Хмельниччині і з Хмельниччиною». Нардеп одразу взявся до роботи і відкрив свою громадську приймальню на речовому ринку (провул. Геологів, 2). Приймальня працюватиме щонайменше три рази на тиждень і навіть двічі на місяць туди навідувавтиметься сам народний обранець. Принаймні так він пообіцяв журналістам на прес-конференції. 
В день відкритя приймальні підприємці висловили депутату ряд питань, які їх турбують. Зокрема про те, що держава змушує купувати їх касові апарати з окремим модемом. Такі нововедення лякають підприємців, бо зізнаються, що жодна інформація про товарообіг і навіть комерційна таємниця не буде захищена від стороніх осіб.
«Підприємці просили, щоб я, зі своєю колегою пані Кужель, сприяли більш цивілізованому впровадженню, або ж взагалі, щоб відклали впровадження касових апаратів», – каже Андрій Павловський.
Стосовно ж закону про ринки, про який нещодавно у Хмельницькому говорила Олександра Кужель, нардеп Павловський з колегою не погоджується і вважає розробку і прийняття цього закону абсурдом.
«Ринки – це маленька частина торгового сегменту. Не будемо ж ми писати закони окремо для МАФів, для ювелірних магазинів і тому подібне, – заявив Андрій Михайлович. – Чомусь цим серйозно займається Міністерство економіки. Ми будемо їм роз’яснювати недоречність цих законів. Це означає, що влада намагається якось «зарегулювати» відносини, щоб потім чиновники, які це контролюють, мали можливість отримувати хабарі за дозволи, контроль і так далі».
Нагадаємо, на виїзних слуханнях Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Верховної Ради України, які відбулися у Хмельницькому минулого тижня, Олександра Кужель заявила, що питання ринків повинно бути врегульоване на державному рівні.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую