ye-logo.v1.2

Дружина мера Нетішина заробила більше ніж шість мерів міст обласного значення разом

Політика 7910

А найбільшу суму готівки задекларував мер Славути.

Декларації за 2015 рік, мали би подати до 30 жовтня усі високопосадовці . Сайт «Є» продовжує серію публікацій про те, що ж задекларували чиновники, а у цьому випадку – мери міст обласного значення Хмельниччини. 

Порівняно з народними депутати України, голови міст обласного значення живуть дуже скромно – на самі лише зарплати і пенсії. Це якщо вірити їхнім деклараціям.

Минулого року мер Хмельницького Олександр Симчишин, якщо вірити декларації, навіть отримав допомогу по безробіттю (після того, як звільнився з посади першого заступника голови ОДА, декілька місяців був без роботи) і взяв кредит на суму 9 тисяч гривень. 

Власної квартири і машини Хмельницький міський голова не має. У місті в нього є лише шість соток землі, право власності на які отримав у 2009 році, на яких будує садовий (дачний) будинок площею 169 м2.

Квартиру в обласному центрі має міський голова Кам'янця-Подільського Михайло Сімашкевич. Це єдина нерухомість, яку він задекларував на власне ім`я. Сам же мешкає у с. Довжок Кам'янець-Подільського району. З нерухомості у його сім'ї там земельна ділянка дружини площею 942 м2 і житловий будинок на 175,4 м2 у доньки.

Їздить Михайло Сімашкевич на «Шкоді Superb» 2013-го року випуску.

А от у мера Нетішина Олександра Супрунюка, як вказано у декларації, є декілька автомобілей: «TOYOTA Prado» 2007 року випуску, автобус «IKARUS» і чотири вантажівки. Живе він на зарплату трохи більшу від 9 тисяч грн/місяць. Окрім того має 92,65% корпоративних прав сільськогосподарського виробничого кооперативу «Славутич».

Його дружина, власниця будівельного підприємства «Укрінкомбуд», їздить на «RENAULT MEGANE» 2010 року випуску.

Минулого року Тетяна Супрунюк заробила понад мільйон гривень, що на 601`606 грн. більше за суму зарплат усіх шести мерів міст обласного значення Хмельниччини. Більшу частину цієї суми склав дохід від підприємницької діяльності. Проте грошові активи подружжя становлять всього 248`000 грн. готівкою.

Якщо ж говорити про грошові активи, то найбільшою сумою, згідно деларації, володіють мер Славути Василь Сидор і його дружина Марина. На банківських рахунках, разом з відсотками, у них 173`699 грн., 5`741 доларів і 1 євро. Готівкою зберігають 14`000 грн. і 34`000 доларів.

Заробітна плата міського голови становить 9 тисяч грн. Його дружина отримує майже вдвічі більше.

Минулого року мер також отримав матеріальну допомогу від Профспілкової організації виконавчого комітету Славутської міської ради – 50 грн. Задеклрував і подарунок від виконкому, вартістю 90 грн.

З цінного майна Василь Богданович вказав лише колекцію монет. Її вартість чиновник не уточнив, але сума точно перевищує 121`800 грн.

З нерухомості у подружжя дві квартири і декілька гаражів. Та автомобіль має лише дружина мера – «Volkswagen Tiguan» 2011-го року випуску.

Скромно живуть міські голови Шепетівки і Старокостянтинова.

Задекларований дохід мера Старокостянтинова Миколи Мельничука і його дружини складають зарплати і пенсії. Разом вони мають 16`695 грн/місяць. У Старокостянтинові в них є квартира на 39,80 м2, гараж, а також легковий автомобіль «Ваз 2108» 1987 року випуску.

Сукупний задекларований дохід сім`ї Михайла Полодюка становить 10`222 грн/місяць. Мер Шепетівки, має квартиру площею 53,4 м2, гараж і легковий автомобіль «ГАЗ  2410» 1992 року випуску. У власності його дружини - житловий будинок на 51,6 м2, 7 соток земельної ділянки і легковий автомобіль «Wartburg 1.3» 1989 року випуску.

Також подружжя має корпоративні права. Михайло Полодюк – 2,11% у «Колективному спец. БМУ», а дружина - 14,28% у ТОВ «Контакт партнер».

 

Читайте також: Будинки, дружина та мільйони. Що хмельницькі нардепи «забули» вказати в своїх деклараціях

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую