ye-logo.v1.2

Хто з нардепів від Хмельниччини підтримав відставку Луценка?

Політика 4383
Луценко заявив, що готовий піти з посади. Парламент, рейтинговим голосування "сказав", що проти
Луценко заявив, що готовий піти з посади. Парламент, рейтинговим голосування "сказав", що проти. Фото: facebook.com/LarysaSargan

Відповідь доволі проста – з усього депутатського корпусу «за» лише 38 обранців.

Сьогодні, 6 листопада, Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що готовий піти у відставку. «Я можу скористатися своїм правом, я можу поставити тільки політичне, рейтингове голосування, а не реальне голосування. Але якщо є така вимога - я поставлю», - заяивив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, ставлячи на голосування питання щодо підтримки заяви Луценка про відставку.

Отож, рейтингове голосування засвідчило – парламент проти відставки Луценка. «За» - 38, «проти» - 110, «утрималися» - 11, не голосували 173.

Як же голосували народні депутати від Хмельниччини? Представники пропрезидентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Роман Мацола, Сергій Мельник, Володимир Мельниченко та Андрій Шинькович, згідно оприлюднених даних, натиснули кнопки «проти». На неї натиснув і Олександр Ксенжук із «Народного фронту». Ще троє нардепів – позафракційній Олександр Герега, Віктор Бондар з «Відродження» та Сергій Лабазюк із «Волі народу», не голосували.

Нагадаємо, сьогодні очільники силових відомств виступили у Верховній Раді України у зв'язку нападами на Катерину Гандзюк, яка померла в лікарні 4 листопада, та інших активістів. Саме під час свого виступу Юрій Луценко заявив, що напише сьогодні заяву про відставку. Вчора, 5 листопада, правозахисні та громадські організації оприлюднили відкрите звернення з вимогою публічного звіту щодо розслідування справи Гандзюк. Також у зверненні містилася вимога відставки генпрокурора Юрія Луценка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Коментарі:

Александр 06.11.2018 19:51

Зек повинен сидіти в тюрмі.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую