ye-logo.v1.2

«Кнопокодави листопада»: у рейтингу одразу троє нардепів з Хмельниччини

Політика 2857
Андрій Шинькович знову очолив рейтинг руху Чесно
Андрій Шинькович знову очолив рейтинг руху Чесно. Фото: з архіву

Громадський рух «Чесно» оприлюднив черговий список депутатів, яких помітили в неособистому голосуванні.

«Щонайменше 77 нардепів кнопкодавили 352 рази під час голосувань Верховної Ради у листопаді 2018 року», повідомляють у «Чесно». І серед них – троє представників Хмельницької області.

За даними громадського руху, найменше з наших «кнопкодавив» Віктор Бондар із «Відродження» - один раз. А ось Володимир Мельниченко з «Блоку Петра Порошенка», за даними «Чесно», дев’ять разів голосував за когось. Утім, вже не вперше, рейтинг «кнопкодавів» інший представник фракції «БПП» - Андрій Шинькович.

У квітні-травні Андрій Васильович посів перше місце в такому рейтингу із результатом 21 неособисте голосування. У жовтні також увійшов до рейтингу, посівши друге місце з результатом 5 голосувань за колег. Та за підсумками листопада в рейтингу «Чесно» Шинькович знову перший. Цього разу громадський рух зафіксував 18 неособистих голосувань.

Нагадаємо, стаття 84 Конституції України зобов’язує народних депутатів України голосувати особисто. Проте чинне законодавство не передбачає жодних санкцій до депутатів за порушення цієї норми.

Ну, а в громадському русі «Чесно» проблему неперсонального голосування пов'язують із низьким рівнем відвідуваності нардепів.

Рейтинг кнопкодавів за підсумками листопада. Фото: chesno.org

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую