ye-logo.v1.2

Нардеп від Хмельниччини очолив рейтинг кнопкодавів

Політика 4598
Андрій Шинькович, за даними руху Чесно, в квітні-травні 21 раз голосував за когось
Андрій Шинькович, за даними руху Чесно, в квітні-травні 21 раз голосував за когось. Фото: з архіву

Громадський рух «Чесно» оприлюднив перелік парламентарів, яких помітили в неособистому голосуванні.

Щонайменше 55 нардепів кнопкодавили 231 раз під час голосувань Верховної Ради у квітні та травні 2018 року. Про це повідомляє громадський рух «Чесно».

І лідером у такому рейтингу є… народний депутат України, обраний на виборчому окрузі № 189 (включає міста Красилів та Нетішин, а також Білогірський, Ізяславський, Красилівський, Теофіпольський райони) Андрій Шинькович із фракції «Блок Петра Порошенка». За даними «Чесно», Андрій Васильович 21 раз був помічений у неособистому голосуванні. І це перше місце в рейтингу кнопкодавів.

Щодо інших нардепів від Хмельниччини, то їх у списку 55 обранців-кнопкодавів немає. За виключенням Володимира Мельниченка («Блок Петра Порошенка»), який, за даними громадського руху, один раз проголосував за когось.

Нагадаємо, стаття 84 Конституції України зобов’язує народних депутатів України голосувати особисто. Проте чинне законодавство не передбачає жодних санкцій до депутатів за порушення цієї норми.

Відзначимо також, що в листопаді минулого року рух «Чесно» склав топ-чарт кнопкодавів Верховної Ради за три роки. Його очолив… Андрій Шинькович.


Інфографіка руху "Чесно"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую