ye-logo.v1.2

Рада продовжила мораторій на продаж землі: чи підтримали його нардепи від Хмельниччини

Політика 2563
У парламенті було зареєстровано 16 законопроектів, якими пропонувалось продовжити мораторій на продаж землі на різні терміни
У парламенті було зареєстровано 16 законопроектів, якими пропонувалось продовжити мораторій на продаж землі на різні терміни. Фото: prm.ua

Мораторій продовжили ще на рік.

Учора, 20 грудня, Верховна Рада України ухвалила закон, яким продовжується заборона на відчуження земель сільськогосподарського призначення до 2020 року.

Відповідний законопроект №9355-5 підтримав 231 депутат, повідомляє Громадське. Зазначається, що у парламенті було зареєстровано 16 законопроектів, якими пропонувалось продовжити мораторій на продаж землі на різні терміни. 

Як вказано на офіційному сайті Верховної Ради, усі восьмеро нардепів від Хмельниччини (Сергій Мельник, Роман Мацола, Олександр Ксенжук, Олександр Герега, Андрій Шиньович, Віктор Бондар, Володимир Мельниченко та Сергій Лабазюк) натиснули кнопку «за», підтримавши продовження мораторію на продаж землі на ще один рік.

Нагадаємо, мораторій на продаж землі введений в Україні в 2001 році. Передбачалося, що він буде діяти до прийняття нового Земельного кодексу, однак парламент постійно подовжував його дію. Зазначимо, що наразі власники земельних паїв не можуть вільно їх продавати, єдиним способом передачі землі для користування іншим особам є укладання договору оренди.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую