ye-logo.v1.2

Рада підтримала курс в ЄС та НАТО: як голосували нардепи від Хмельниччини

Політика 3238
За зміни до Коституції в другому читанні проголосували 334 народних депутатів
За зміни до Коституції в другому читанні проголосували 334 народних депутатів. Фото: youtube.com

Парламент ухвалив у другому читанні зміни до Конституції України.

 Рішення закріпити в Конституції стратегічного курсу країни на членство в Європейському союзі й НАТО підтримали 334 народних депутатів. Тоді як необхідно було 300 голосів.

І семеро з восьми народних депутатів від Хмельниччини натиснули сьогодні, 7 лютого, на кнопку «за» під час голосування за законопроект №9037. Ним, зокрема, пропонується внести до Конституції зміни до преамбули, трьох статтей та перехідних положень щодо стратегічного курсу України на набуття членства в Європейському Союзі та в НАТО.

Якщо в першому читання проект підтримали всі парламентарі з нашої області, то в другому читанні, згідно електронних результатів, оприлюднених на сайті Верховної Ради, не голосував Віктор Бондар з виборчого округу №191 (Віньковецький, Деражнянський, Летичівський, Старокостянтинівський, Старосинявський райони). Решта – Роман Мацола, Сергій Мельник, Володимир Мельниченко, Андрій Шинькович, Олександр Герега, Олександр Ксенжук та Сергій Лабазюк підтримали проект і в другому читанні.

Відзначимо, що після першого читання Конституційний суд України у своєму висновку визнав вказаний законопроект таким, що відповідає Конституції.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую