ye-logo.v1.2

Місцеві вибори на Кам’янеччині... ще не минули

Політика 3415
Фото: Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області

Невдоволені селяни кажуть, що дійдуть і до Брюсселю

Пристрасті місцевих виборів у Слобідко-Кульчієвецькій   громаді, де утворилося фактично двовладдя, про що наша газета вже писала,  не втихомирилися й досі. Досі тут офіційно оголошеними залишаються два претенденти на посаду сільського голови – Марія Міткевич та Руслан Нестеров. Після минулих вихідних громадяни прийшли під стіни Кам’янець-Подільської райдержадміністрації. Вони вимагають припинити переслідування  сільського голови Марії Міткевич, захистити конституційне право мешканців Слобідко-Кульчієвецької громади  обирати та згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування» припинити незаконні перешкоди депутатам та сільському голові у виконанні покладених на них волею селян обов’язків».  Донині  тривають суди, а громада, яка могла б активно розвиватися, за оцінкою голови районної ради Івана Романчука «загнана в кут». Марія Міткевич  нині в лікарні. За її словами: «Вимушена була їхати до Києва, бо на місці навіть на лікарняному  мені не давали спокою. І не тільки мені, а й  людям, які відстоюють справедливість, неодноразово погрожували».
Мітингувальників підтримав депутат Хмельницької обласної ради Олег Демчук. «Люди звернулися до мене, як до представника влади, тому я тут, – сказав він. – Місцеве самоврядування не повинне бути жертвою політичних ігор в Україні». Виступаючі Людмила Козловська, Микола Петльовий, Володимир Яловик, Андрій Бевзюк, Лілія Дудар із обуренням говорили те, що в громади хочуть украсти її вибір. Вони вважають Марію Міткевич своїм законним керівником, бо саме вона  отримала більшість голосів на виборах 31 жовтня. Вони не хочуть змиритися з незаконно  прийнятим   13 грудня районною виборчою комісією рішенням про перерахунок голосів, бо перед цим були численні суди, які визнали їх вибори дійсними, такими, що відбулися. У резолюції мітингу його учасники заявили: «Хмельницька міжрайонна природоохоронна прокуратура фабрикує кримінальну справу стосовно нібито незаконного вивезення сміття. Правоохоронці безпідставно вилучають  оригінали рішень минулих сесій, печатку  сільської ради та іншу фінансову документацію, цілковито паралізуючи  роботу сільської влади. Нещодавно вдома в Марії Іванівни та в її рідних під покровом ночі було проведено безцеремонний за своєю суттю обшук, на очах ветерана Другої світової війни, інваліда першої групи Тетяни Міткевич та неповнолітніх внуків».  Читаючи протокол обшуку, казали люди, спотикаєшся вже на прізвищах понятих. Одна з них нібито мешкає в Кам’янці-Подільському за адресою Вінницьке шосе, 35, а такої вулиці в місті взагалі немає! 
Районну владу попросили підтримати  звернення  до Президента України, Генерального прокурора. До людей вийшли два заступники голови РДА – Віталій Дубицький та Павло Довгопол, які ці документи прийняли, але заявили, що в перебіг  місцевих  виборів адміністрація  не втручається. Аналогічне звернення поїде й до Брюсселю, а  доставить його туди Юлія Тимошенко, як один із прикладів згортання демократії, сказав Олег Демчук.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую