ye-logo.v1.2

Законопроект про імпічмент: чи підтримали його розгляд нардепи від Хмельниччини

Політика 2965
Під час голосування документ набрав 110 голосів при мінімально необхідних 226
Під час голосування документ набрав 110 голосів при мінімально необхідних 226. Фото: ukrinform.ua

Питання включення законопроекту про імпічмент до порядку денного Верховної Ради розглядали сьогодні.

Сьогодні, 4 червня, народні депутати не включили до порядку денного президентський законопроект про імпічмент. Як повідомляє Радіо Свобода, під час голосування документ набрав 110 голосів при мінімально необхідних 226. Зазначається, 29 травня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про особливості процедури усунення президента з посади (імпічмент).

За результатами поіменного голосування, на офіційному сайті Верховної Ради, четверо з восьми народних депутатів, а саме Олександр Ксенжук, Андрій Шиньович, Віктор Бондар, Сергій Лабазюк та Олександр Герега, не голосували за включення до порядку денного президентського законопроекту про імпічмент. Кнопки «за» натиснули Сергій Мельник, Роман Мацола та Володимир Мельниченко.

Як зазначає Радіо Свобода, згідно із законопроектом було передбачено, що Верховна Рада може усунути президента України з посади «в порядку імпічменту лише в разі вчинення ним державної зради або іншого злочину». Для цього необхідне письмове подання, підписане більшістю народних депутатів від конституційного складу Ради.

Нагадаємо, 30 травня нардепи від Хмельниччини не підтримали відставку глави Кабміну Володимира Гройсмана.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую