ye-logo.v1.2

Відставка Гройсмана: як голосували нардепи від Хмельниччини

Політика 3028
Перед голосуванням Гройсман виступив перед депутатами
Перед голосуванням Гройсман виступив перед депутатами. Фото: prm.ua

Про відставку глава Кабміну оголосив в день інавгурації нового президента.

Верховна Рада України не підтримала відставку прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Як зазначає Громадське, за відставку проголосували 97 депутатів (з 226 необхідних), проти – 63. Перед голосуванням Гройсман виступив перед депутатами, вказавши, що ніколи не тримався за посаду. Після нього виступила голова підкомітету з питань правової політики та правосуддя Наталя Новак, яка заявила, що Гройсман за три роки роботи на посаді прем'єр-міністра жодного разу не звітував перед парламентом.

Чи підтримали нардепи від Хмельниччини відставку Гройсмана? Згідно з електронними результатами, оприлюдненими на сайті Верховної Ради, троє депутатів, а саме Сергій Лабазюк, Андрій Шинькович та Володимир Мельниченко були відсутніми на засіданні. Роман Мацола, Віктор Бондар та Олександр Ксенжук не голосували. Кнопку «проти» натиснув нардеп Олександр Герега, а Сергій Мельник утримався. Жоден з депутатів не натиснув кнопки за відставку Гройсмана.

Нагадаємо, 20 травня під час інавгурації президент Володимир Зеленський закликав Кабінет міністрів України «взяти папір і ручку та подумати про майбутні покоління, а не про вибори». Того ж дня Гройсман оголосив, що йде у відставку з посади глави уряду.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую