ye-logo.v1.2

У парламенті зареєстрували ще один проект закону про кількість районів на Хмельниччині

Політика 22027
У парламенті зареєстрували ще один проект закону про розподіл районів
У парламенті зареєстрували ще один проект закону про розподіл районів. Фото: автора

Цього разу пропонують вже не три райони.

Наприкінці травня депутати зареєстрували проект закону №10348 про зміну меж районів Хмельницької області. Проект передбачає розширення меж Хмельницького, Кам’янець-Подільського, Шепетівського районів.

Через місяць, 26 червня депутати зареєстрували ще один проект закону № 10393. Тепер пропонується змінити межі п’яти районів: Хмельницького, Старокостянтинівського, Городоцького, Кам'янець-Подільського, Славутського. Однак межі районів пропонується встановитипо зовнішній межі територій міських, сільських, селищних територіальних громад районів, що входять у їх склад.

До прикладу, планується, що Хмельницький район, згідно із поданим проектом закону, об’єднає у собі місто Хмельницький та навколишні Чорноострівську, Шаровечківську, Розсошанську, Олешинську, Лісовогринівецьку, майбутню Копистинську об’єднані територіальні громади. Також до Хмельницького району планується що увійдуть Волочиський район із Волочиською міською та Наркевицькою і Війтовецькою селищними ОТГ, Деражнянський район із Деражнянською міською та Вовковинецькою сільською ОТГ, Летичівський район із двома громадами – Летичівською та Меджибізькою селищними і Старосинявський район, який і є однією громадою.

До Старокостянтинівського району планується що увійдуть майбутні Старокостянтинівська міська та Староостропільська селищна громади, Білогірський район із Білогірською та Ямпільською селищними громадами, Красилівський район із Красилівською міською та Антонінською селищною громадами, Теофіпольський район із майбутніми Теофіпольською та Базалійською селищними громадами (зараз у Теофіпольському районі створена Новоставецька сільська ОТГ, якої поки що немає у перспективному плані – авт.)

До Городоцького району планується відділити Городоцьку міську, Сатанівську селищну громади, Віньковецьку та Зіньківську селищні ОТГ, Ярмолинецьку селищну та Солобковецьку сільську громади.Також сюди планують, згідно із проектом закону, доєднати дві громади Чемеровецького району – Чемеровецьку та Закупнянську селищні, одну громаду Дунаєвецького району – Смотрицьку та одну громаду Хмельницького району – Гвардійську.

А ось у Кам'янець-Подільському районі планується залишити усі громади цього району: Кам'янець-Подільську, Оринінську, Довжоцьку, Гуменецьку, Колибаївську, Жванецьку, Слобідсько-Кульчиївецьку, Китайгородську, Староушицьку. Також планується доєднати Новоушицьку селищну ОТГ, три громади Дунаєвецького району – Дунаєвецьку міську, Дунаєвецьку та Маківську селищні, а також доєднати одну громаду – Гуківську – Чемеровецького району.

Славутський район у собі об’єднає п’ять громад Шепетівського району: Шепетівська, Судилківська, Грицівська, Ленковецька, Михайлюцька, дві громади Полонського району – Полонську міську та Понінківську селищну та дві громади Ізяславського району – Ізяславську міську та Плужненську селищну. Також до цього району увійде Нетішинська міська громада та п’ять громад Славутського району – Славутська міська та Ганнопільська, Берездівська, Улашанівська та Крупецька сільські громади.

До теми: Парламент ухвалив виборчий кодекс: як голосували представники Хмельниччини і що він змінить

Для забезпечення надання соціальних послуг на територіях, які не входять до складу ОТГ чи міст обласного значення зберігаються районні ради, до кінця їх каденції в 2020 році.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую