ye-logo.v1.2

Вже офіційно: сім громад у Хмельницькій області ліквідують

Політика 6272
Сім громад "зникне" зі списку ОТГ області
Сім громад "зникне" зі списку ОТГ області . Фото: автора

Сьогодні набрали сили зміни до Закону України про адмінтерустрій.

Сьогодні набули чинності зміни до Закону України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад.

У змінах йдеться про те, що визначення адміністративних центрів територіальних громад та затвердження територій територіальних громад здійснюються на основі затверджених Кабінетом Міністрів України перспективних планів формування територій.

Затверджений Кабміном перспективний план Хмельницької області передбачає створення 60 ОТГ.

«Це означає, що вибори, які мають відбутися восени цього року, відбудуться вже на новій територіальній основі. Із тих, громад, які створені на сьогодні (14 травняавт.) сім мають бути реорганізовані шляхом приєднання до інших», – пояснює виконавчий директор Асоціації ОТГ Сергій Яцковський.

За його словами, сім громад – це Шаровечківська та Олешинська Хмельницького району, Довжоцька та Колибаївська Кам’янець-Подільського району, Сахновецька ОТГ Старокостянтинівського, Баламутівська Ярмолинецького та Плесненська Шепетівського району.

У змінах, які вступили в силу також зазначається, що перші місцеві вибори депутатів сільських, селищних, міських рад і відповідних сільських, селищних, міських голів територіальних громад, території яких затверджені Кабінетом Міністрів України, проводяться одночасно з черговими місцевими виборами 2020 року.

Також, протягом трьох місяців, від сьогодні, Кабінет Міністрів має підготувати та подати на розгляд Верховної Ради України законопроекти про ліквідацію та утворення районів.

Нагадаємо, на Хмельниччині поки немає єдиного варіанту поділу області на райони. Розглядають три, чотири, або п’ять районів.  

Читайте також: Райони області не погоджуються із проєктом «нарізання» округів від Хмельницької ОДА

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую