ye-logo.v1.2

У Хмельницькому на майдані вимагали від Зеленського піти з посади

Політика 4821
24 травня 2020 року в Хмельницькому на майдані Незалежності пройшла акція, учасники якого вимагали від Володимира Зеленського піти у відставку
24 травня 2020 року в Хмельницькому на майдані Незалежності пройшла акція, учасники якого вимагали від Володимира Зеленського піти у відставку. Фото: автора

В обласному центрі пройшла акція проти політики діючого президента України.

Сьогодні, 24 травня, на майдані Незалежності в Хмельницькому, пройшов мітинг, учасники якого критикували дії нинішнього президента України Володимира Зеленського.

Декілька десятків людей, які зібралися на майдані, прийшли як з державними прапорами, так і плакатами. А них написи: «Стоп реванш», «Зе! Де обіцяне!», «Дякуємо за ще щедрі обіцянки» ті інші. Виступаючі ж критикували, як зовнішню, так і внутрішню політику Зеленського, згадували його передвиборчі обіцянки тощо.

«Я зупинюся лише на одному моменті. Навіть у давні часи, коли на рідну землю приходив загарбник, його виганяли. І мені невідомий жоден історичний факт, коли Головнокомандуючий підходив до захисника, який боронив свою землю, і казав: «Я нє лох. Я сказал тєбє не стрєлять». І це лише один приклад із результатів роботи Зеленського», - пояснив свою участь в акції голова обласного товариства політв’язнів і репресованих Кузьма Матвіюк, який, по суті, виступив організатором акції в Хмельницькому. Адже саме Кузьма Іванович відкривав мітинг та зачитував резолюцію, яку прийняли учасники.

У Хмельницькому пройшла акція "Стоп реванш. Ні капітуляції"
Учасники акції тримали в руках плакати з запитаннями до президента Зеленського
Незважаючи на дощ, акція на майдан Незалежності в Хмельницькому тривала понад годину

«Наші біда в тому, що ми не усвідомлюємо «вчора», що обираємо не Порошенка чи Зеленського, а Україну або Росію. І ми обрали. І що ми маємо?, - виступаючи на мітингу говорила Наталія Рибцова, волонтерша, дружина учасника АТО Андрія Рибцова, капітана «Балу», серце якого зупинилося в березні 2017 року. - В мене країна моя без президента сьогодні. За його час більше 170 людей загинули на фронті… А для нього… «в очах Путіна війна вже закінчилася». Хіба це президент?»

«Впродовж цього року ми маємо суцільні провали в усіх сферах духовного та матеріального життя українського суспільства. Зокрема, позиція капітуляції перед російським агресором, зовнішня політика під диктовку Кремля, держава Україна втратила суб’єктність у міжнародних перемовинах, питання України вирішується без участі України», - йдеться в резолюції мітингу. Яка завершується тим, що, цитуємо: «наша держава може не витримати вашого керівництва до кінця терміну ваших повноважень». А тому: «Ми вимагаємо від вас, Володимире Олександровичу, скласти повноваження президента України».

Учасники акції вимагали Зеленського піти у відставку
Вимоги учасників акції озвучив Кузьма Матвіюк, за які голосували піднятими до гори руками

Це звернення учасники мітингу мають направити не лише президенту України, а й до Верховної Ради України. Таке ж звернення адресують і до Хмельницької обласної та міської рад, щоб, як сказав Кузьма Матвіюк, обласні та міські обранці висловили своє ставлення щодо припинення повноважень президента Володимиром Зеленським.

Про що говорили на акції, можете переглянути в записі прямого ефіру сайту "Є" на сторінці у "Фейсбуці".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую