ye-logo.v1.2

Рішення прийнято: як і хто буде займатися реорагнізацією райдержадміністрацій у ліквідованих районах

Політика 2102
Нагадаємо, у Хмельницькій області створено три райони та 60 територіальних громад.
Нагадаємо, у Хмельницькій області створено три райони та 60 територіальних громад. . Фото: minregion.gov.ua

Уряд розпочав реорганізацію РДА ліквідованих районів.

Розпорядження про утворення та реорганізації районних державних адміністрацій Кабінет Міністрів країни прийняв 16 грудня. Також ухвалив порядок, за яким відбуватиметься утворення та реорганізація райдержадміністрацій, у тому числі передача майна, прав та обов’язків РДА, що припинили роботу у зв’язку зі зміною адмінтерустрою.

Згідно із розпорядженням Кабміну, процес реорганізації РДА координуватиме обласна державна адміністрація. Голова ОДА має протягом 20 днів утворити комісії з реорганізації та затвердити їх персональний склад.

Комісії, зокрема, відповідатимуть за державну реєстрацію нових РДА та реорганізацію старих, інвентаризацію та передачу майна, складання та подання фінансової та бухгалтерської звітності, переведення працівників.

«Оскільки райдержадміністрації формують проєкти районних бюджетів і подають на затвердження райрадам, питання упорядкування системи РДА відповідно новому терустрою сьогодні вкрай актуальне. Рік закінчується і у наступний рік нові райони мають увійти з бюджетом. Від цього залежить повноцінне функціонування районів», — наголосив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Передбачається, що на Хмельниччині буде утворено три районні державні адміністрації – Кам’янець-Подільську, Хмельницьку і Шепетівську. А решту 17 – буде реорганізовано через приєднання до РДА в адміністративних центрах нових районів.

Нагадаємо, у Хмельницькій області створено три райони та 60 територіальних громад.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую