ye-logo.v1.2

Звільнення міністра Шкарлета: одна рада звернення «провалила», інша підтримала

Політика 1822
Запропонований проєкт рішення виносили декілька разів на розгляд депутатів облради
Запропонований проєкт рішення виносили декілька разів на розгляд депутатів облради. Фото: Андрія Ящишена

Проект відповідного звернення до прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України сьогодні розглядали депутати обласної ради, а вчора – Хмельницької міської ради.

Сьогодні, 24 грудня, на позачерговій сесії Хмельницької обласної ради, яке сайт «Є» транслював в прямому ефірі, на розгляд депутатів запропонували звернення до прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України щодо звільнення з посади міністра освіти Сергія Шкарлета, призначеного на цю посаду 17 грудня.

Ініціаторкою такого звернення стала депутатка від «Європейської Солідарності» Аліна Коваль.

У проєкті зверненні йшлося про те, що на адресу депутатського корпусу обласної ради надходять звернення освітянської спільноти та громадськості Хмельниччини щодо неприпустимості призначення на посаду Міністра освіти та науки України академічно недоброчесної людини. Згадуються і факти про наявність плагіату в докторській дисертації Шкарлета. У зверненні також зазначається, що Шкарлета призначили міністром, незважаючи на думку освітян та без схвалення його кандидатури профільним парламентським комітетом. Усе це викликає в освітян сумніви щодо здатності міністра вести реалізацію програм та політики у ввіреній йому сфері.

Запропонований проєкт рішення виносили двічі на розгляд депутатів, однак вони його не підтримали – не вистачило одного голосу. До питання звернення мали повернутися після перерви, оскільки один з депутатів заявив, що його картка не спрацювала.

Утім, під час продовження сесії депутатам двічі було запропоновано повернутися до розгляду проєкту звернення щодо звільнення Шкарлета з посади міністра, але такої пропозиції народні обранці жодного разу не підтримали.

Додамо, що учора, під час сесії Хмельницької міської ради, аналогічне звернення від «Європейської Солідарності» щодо звільнення Шкарлета з посади міністра, адресоване на адресу до прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України переважною більшістю голосів підтримали депутати Хмельницької міської ради.

Нагадаємо, 21 грудня, в Хмельнциькому відбулася нечисельна акція протесту проти нового міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую