ye-logo.v1.2

Обласна рада може прийняти звернення щодо звільнення міністра Шкарлета

Політика 1138
Хмельницька обласна рада може прийняти звернення, яким висловить свою незгоду із призначенням Сергія Шкарлети
Хмельницька обласна рада може прийняти звернення, яким висловить свою незгоду із призначенням Сергія Шкарлети. Фото: ілюстративне з архіву

Відповідний проєкт рішення депутати, ймовірно, розглянуть на найближчій сесії.

В орієнтовному переліку питань, які пропонують на розгляд депутатів (він опублікований на сайті Хмельницької облради), є 8 проєктів рішень. Серед них не лише бюджет Хмельницької області на 2021 рік, а й звернення до прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України.

Це звернення стосується призначення 17 грудня міністром освіти Сергія Шкарлети. «На адресу депутатського корпусу обласної ради надходять звернення освітянської спільноти та громадськості Хмельниччини щодо неприпустимості на посаду Міністра освіти та науки України академічно недоброчесної людини, - йдеться в проєкті звернення. – Так, загальновідомим є факт, що Національне агенство із забезпечення якості вищої освіти дало свій висновок про наявність плагіату в докторській дисертації Шкарлета Сергія Миколайовича. Влітку 2020 року провідні науковці та освітяни України звернулися з публічним листом не підтримувати його на посаду Міністра освіти та науки». У зверненні також зазначається, що Шкарлета призначили міністром, незважаючи на думку освітян та без схвалення його кандидатури профільним парламентським комітетом. Та й голосування за призначення Шкарлета відбулося завдяки не персональному голосування деяких народних депутатів. Нагадаємо, зокрема, деякі нардепи заявляли, що Григорія Суркіса та Віктора Медведчука під час голосування в залі не було, а їх картки проголосували за призначення. 

Наприкінці проєкту звернення обласної ради йдеться, цитуємо: «просимо Прем’єр-міністра України, Голову Верховної Ради України вжити заходів щодо звільнення Шкарлета Сергія миколайовича з посади Міністра освіти і науки України». Та чи прийме обласна рада саме в такому варіанті звернення, поки невідомо. Його проєкт спочатку мають внести до порядку денного, а потім вже і проголосувати за його прийняття.

Нагадаємо, вчора, 21 грудня, в Хмельнциькому відбулася нечисельна акція протесту проти нового міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую