ye-logo.v1.2

Симчишин призначив директорку новому комунальному підприємству

Політика 3141
Олександр Симчишин підписав розпорядження про призначення Валентини Штогрин 18 серпня
Олександр Симчишин підписав розпорядження про призначення Валентини Штогрин 18 серпня. Фото: ілюстративне зі сайту Хмельницької міськради

КП «Акведук» створили, об’єднавши два підприємства сіл, які увійшли до міської громади.

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин призначив Валентину Штогрин директоркою комунального підприємства «Акведук», яке було створене у минулому місяці. Про це свідчить його розпорядження, нещодавно опубліковане на сайті міськради.

Згідно з ним, Штогрин Валентина Сергіївна почала працювати директорки КП «Акведук» з 18 серпня. Підставами стали написана нею заява та підписаний контракт.

Фактично КП «Акведук» розташоване у селі Пирогівці Хмельницької громади. Воно стало правонаступником двох інших комунальних підприємств: «Зоря» та «Давидковецьке». Ті свого часу належали Пироговецькій та Давидковецькій сільським радам, які стали частиною Хмельницької громади.

Депутати Хмельницької міської ради на сесії 14 липня проголосували за ліквідацію обох комунальних підприємств, шляхом об’єднання їх у КП «Акведук». Згідно з прийнятим рішенням, воно може відповідати за підтримку дієздатності систем водопостачання та водовідведення, будувати й ремонтувати будівлі та дороги, надавати комунальні, ритуальні й побутові послуги, займатися веденням лісового й водного господарства, вивозити побутові відходи.

Для Валентини Штогрин КП «Акведук» важко назвати «новим». За інформацією ресурсу «YouControl», з 2016 року й донедавна вона очолювала його попередника — КП «Зоря».

Згідно з її останньою електронною декларацією, Валентина Сергіївна живе у селі Пирогівці. Там її чоловік Дмитро Штогрин володіє квартирою. Торік подружжя не мало у власності автотранспорту, але кожному належав «спеціальний напівпричіп-бетонорозмішувач».

За 2020 рік Валентині Штогрин нарахували 84 тисячі 302 гривні у КП «Зоря» та 24 тисячі 800 гривень пенсії. Натомість її чоловіку — 79 тисяч 815 гривень зарплатні у державному підприємстві «Дослідне господарство «Зоря» (теж працює у Пирогівцях, але належить Національній академії аграрних наук України) та 24 тисячі 800 гривень пенсії.

Корпоративними правами та значними грошовими активами Валентина та Дмитро Штогрини торік офіційно не володіли.

До теми: Нову начальницю отримало управління молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую