ye-logo.v1.2

Екскомандира хмельницьких спецпризначенців просять призначити командувачем тероборони

Політика 8583
До 2019  року Сергій Кривонос був заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України
До 2019 року Сергій Кривонос був заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Фото: з архіву

Відповідну петицію зареєстрували на сайті президента.

На сайті президента зареєстрували електронну петицію з пропозицією призначити на посаду Командуючого Сил Територіальної оборони Збройних Сил України екскомандира хмельницьких спецризначенців генерал-майора Сергія Кривоноса. Таку петицію зареєстрували вчора, 17 січня. Наразі вона набрала чверть тисячі голосів з необхідних 25-ти тисяч.

Автор петиції Олег Ганкевич зазначив, що в умовах російської збройної агресії створення системи потужної територіальної оборони дуже важливе. І, додає, що в цьому питанні стане доречним досвід військових командирів, які давали відсіч збройним формуванням на сході країни. Саме таким бойовим командиром вважає генерал-майора Сергія Кривоноса і просить терміново призначити на посаду Командуючого Сил Територіальної оборони Збройних Сил України генерал-майора Кривоноса Сергія Григоровича.

Варто зазначити, що у липні 2021 року Верховна Рада України ухвалила закони, необхідні для створення і розвитку сил територіальної оборони. Відповідно до них військові частини сил тероборони ЗСУ мають бути створені в 2022 році та функціонуватимуть в кожній області. А 1 січня цього року презедент Володимир Зеленський командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України призначив Юрія Галушкіна, який свого часу виконував обов’язки командувача Високомобільних десантних військ, котрі входили до складу Сухопутних військ ЗСУ.

Нагадаємо, 29 грудня 2020 року, президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Кривоноса з посади заступника Секретаря РНБО України.

Додамо, Сергій Кривонос був призначений заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України указом п'ятого президента України Петра Порошенка у березні 2019-го. До призначення на цю посаду Сергій Кривонос був першим заступником командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Раніше, у 2014-у, Сергія Кривоноса призначили начальником управління спеціальних операцій Генерального штабу Збройних сил України.

У 2000-х роках Кривонос служив на Хмельниччині у військах спецпризначення. Спочатку в Ізяславі, а потім і в Хмельницькому, куди переїхали спрецпризначенці. Згодом і очолив 8-ий полк спеціального призначення, який двічі виводив у найкращі частини Збройних сил України за підсумками року.

Додамо, що Сергій Кривонос був кандидатом у президенти України в 2019 році, але зняв свою кандидатуру.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую