ye-logo.v1.2

Гроші на територіальну оборону: сесія Хмельницької облради (Запис ефіру)

Політика 6082

Сьогодні, 15 лютого, відбудеться позачергова сесія Хмельницької обласної ради.

Причиною її скликання стало зростання напруги через можливе посилення агресії з боку Росії. Тож на розгляд депутатів буде запропоновано три питання порядку денного. Вони стосуються виділення з обласного бюджету додаткових коштів на формування підрозділів територіальної оборони та зміцнення спроможності цивільного захисту населення.

Отож, спершу місцеві обранці мають прийняти нову обласну програму — «Територіальна оборона на 2022-2024 роки». Як зазначено у її тексті, нині в Україні виникла негайна потреба в створенні частин та підрозділів територіальної оборони. Найперше вони покликані охороняти стратегічні об’єкти й комунікації, органи державної влади, територію та населення області.

Тому з обласної скарбниці заплановано виділити 2 мільйони 935 тисяч гривень на цьогорічну підтримку боєготовності частин і підрозділів територіальної оборони Хмельниччини. Зокрема, на оснащення їх засобами зв’язку, облаштування необхідних для них приміщень, придбання обладнання та інвентарю.

Також депутати оновлять нинішню програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного характеру в Хмельницькій області. Передбачена низка заходів зі забезпечення функціювання кількох сховищ. Для цього потрібно додатково виділити 1 мільйон 905 тисяч гривень.

Відповідно останнє питання порядку денного стосується внесення відповідних змін до обласного бюджету на 2022 рік.

Отож, як і за що голосуватимуть депутати, ви можете побачити на власні очі завдяки прямій трансляції сесії обласної ради від сайту «Є». Початок запланований на 12:00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую