ye-logo.v1.2

Микола Давидюк: «росія діє не лише через свої війська, а й через внутрішніх агентів, які працювали в Україні»

Політика 3762
Більшість олігархів в Україні мають таємне проросійське фінансове походження
Більшість олігархів в Україні мають таємне проросійське фінансове походження. Фото: https://uk.wikipedia.org

Політолог зазначає, під час війни добре люструвати державний апарат.

Війна — хороший привід вичистити державний апарат від зрадників і позбутися впливу олігархів, переконаний політолог Микола Давидюк. В інтерв’ю «Радіо НВ» він зазначив, що за дні повномасштабного вторгнення росії відбулася більша люстрація, ніж за інші ключові події років незалежності.

Так, Володимир Зеленський нещодавно понизив у званні високопосадовців СБУ, які зрадили Україну. Ці люди отримали посади у перші місяці його президенства. Микола Давидюк впевнений, що цих людей спеціально порекомендували, щоб вони стали внутрішніми агентами. Аналогічно і з чиновниками у тих населених пунктах, які пішли на співпрацю з окупантами.

Висловився Микола Давидюк і про олігархів. «Більшість олігархів в Україні мають залежність від росії і таємне проросійське фінансове походження. Не важливо, де вони зараз. Важливо, щоб потім їх не було державних схемах», - зазначає Микола Давидюк. Він припускає, що після закінчення війни олігархи повернуться і намагатимуться просунути своїх людей на посади, поставити свою руку на відбудову міст, на енергоносії, державний бюджет тощо і збагатитися на відбудові України. Щоб цього не сталося, на думку політолога потрібно відмовитися від корупції, бюрократії, олігархату і вийти на новий суспільний договір та вступити до ЄС.

Також Микола Давидюк висловився щодо рейтингу президента. Він зріс не лише в Україні, а й за кордоном. За його словами, такий рейтинг спричинений українською хоробрістю і тим, як українці протистоять росіянам — в рази більшій країні і силі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую