ye-logo.v1.2

Ленд-ліз для України: США прискорили надання збройної підтримки у війні з росією

Політика 2888
Над відновленням програми ленд-лізу працювали спільно конгрес та президент
Над відновленням програми ленд-лізу працювали спільно конгрес та президент. Фото: Reuters

У чому його суть та якої допомоги чекати Україні?

Нещодавно сенат США схвалив законопроєкт про ленд-ліз для України. У чому його суть та якої допомоги чекати Україні розповів в інтерв’ю “24 каналу” експредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер. Над відновленням програми ленд-лізу працювали спільно конгрес та президент Джо Байден.

“Головна суть програми ленд-лізу у тому, що вона дає додаткові повноваження президенту використовувати наявні американські військові резерви і відправляти їх в Україну. А вже потім думати про те, як поповнювати ці резерви. Тобто, це дає президенту більше можливостей постачати обладнання, зброю, амуніцію набагато швидше. Ця програма має можливості прискорити підтримку України”, - пояснює Курт Волкер. Схоже Америка робила для Великобританії перед Другою світовою війною.

З оптимізмом дивиться Курт Волкер і на вирішення питання з отриманням винищувачів від країн НАТО для того, щоб Україна закрила над собою небо. Він зазначає, що звільнення окремих територій, звірства росіян над мирним населенням змусило політиків на Заході по-новому подивитися на ситуацію в Україні. Тому, вважає, вони приймуть позитивне рішення.

Курт Волкер бачить невисокі шанси досягнення росіянами цілі захоплення Донбасу до 9 травня. За його словами, російські війська дезорганізовані, вони понесли значні втрати і в людській силі, і в техніці. А українські Збройні Сили зупинили російське вторгнення на окремих територіях, перерізали шляхи постачання і зуміли успішно атакувати. “Україні потрібна вся можлива допомога з боку Заходу: різні види озброєння, включно з артилерією, щоб її армія змогла просуватися вперед, повертати й утримувати під контролем території, з яких вони виганятимуть росіян. Зараз той момент, коли Україна має перевагу у війні і важливо, щоб Захід все більше схилявся до того, щоб надати українським Збройним Силам усю необхідну техніку”, - додає Курт Волкер.

Також Курт Волкер зазначив, що путін переоцінив якість своєї армії і недооцінив якість Збройних Сил України та готовність Заходу допомагати України.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую