ye-logo.v1.2

Суд заарештував майно родини Медведчука. Серед власності фірм є будівля у Кам’янці-Подільському

Політика 75007
Медведчук та його дружина мають фірму, якій належить будівля на Хмельниччині
Медведчук та його дружина мають фірму, якій належить будівля на Хмельниччині. Фото: novynarnia.com

Компанія "Укркапітал" Оксани Марченко має понад тисячу квадратних метрів нерухомості на Хмельниччині.

Суд заарештував майно народного депутата Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді, та його дружини Оксани Марченко. Серед заарештованого майна: земельні ділянки, будівлі, автівки, а також статутні внески фірм. Одна з таких фірм володіє двоповерховою будівлею у Кам’янці-Подільському.

За інформацією Державного бюро розслідувань, 13 квітня Личаківський районний суд Львова арештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна народного депутата України Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Серед арештованого: 26 автомобілів, 30 земельних ділянок, 23 будинки, 32 квартири, 17 паркомісць та моторна яхта. Під арешт також потрапили частки в статутних капіталах у 25 компаніях, бенефіціарним власником яких є Віктор Медведчук чи його дружина.

За даними аналітичної системи YouControl, Оксана Марченко є бенефіціаром ТОВ “Інвестиційна компанія “Укркапітал”. Ця фірма володіє 57-ма об’єктами нерухомості на території України. Один з таких об’єктів знаходиться у Хмельницькій області.

Це двоповерхова будівля площею понад 1 тисячу квадратних метрів на вулиці Північній у Кам’янці-Подільському. “Укркапітал” став власником цієї нерухомості у 2011 році. Нормативна оцінка вартості цієї будівлі майже 3 мільйони гривень.

Щодо земельної ділянки, то вона належить громаді, але перебуває в оренді у фірми Марченко. На сайті міськради є інформація про поновлення договору оренди у 2020 році.

Нагадаємо, народного депутата, голову політради партії «Опозиційна платформа – За життя», кума путіна Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

18 березня слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого ДБР про обрання запобіжного заходу у порядку, передбаченому частиною 6 статті 193 Кримінального процесуального кодексу України, тобто за відсутності фігуранта. А Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід - тримання під вартою. 12 квітня Віктора Медведчука затримали правоохоронці.

Читайте також: Збили 13 повітряних цілей: втрати ворога станом на ранок 17 квітня

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую