ye-logo.v1.2

Як вплине на Україну історична промова Штайнмаєра, чого чекати від G20 та для чого США та Китаю домовлятися

Політика 2380
Експерт розмірковує, як геополітика Європи та світу впливає на Україну
Експерт розмірковує, як геополітика Європи та світу впливає на Україну. Фото: Фото «5 канал»

Ці та інші ключові політичні події світу аналізує експерт.

25 жовтня президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вперше після 24 лютого прибув в Україну. Після цього він виголосив історичну промову, у якій звернувся до німецької нації.

«Ця промова — це повідомлення, сигнал всій німецькій нації від колективної еліти Німеччини. Ключовим у цій промові є те, що Німеччина мілітаризується, модернізує військову потугу і відповідає на агресію росії», - аналізує в інтерв’ю «5 каналу» Олександр Демченко, редактор відділу «Світ» видання LB.ua.

«Коли ми дивимося на сьогоднішню росію, старим мріям немає місця, тепер наші країни протистоять одна одній», - сказав Штайнмаєр.

Експерт додає, що важливим є й те, що Штайнмаєр закликав німецьку націю об’єднатися й готуватися до тих часів, коли Німеччина займатиме іншу роль в світі. Адже країна обрала свій власний шлях — мілітаризація свого війська, своєї оборонної спроможності.

Олександр Демченко додає, що країни Європи хочуть погасити агресію рф і дуже її ослабити, знищити її агресивну політику. А ще бояться, що війна вийде за межі України. Однак, крім цього, у європейських лідерів є й інші проблеми: хто у наступні десятиліття буде європейським лідером. Це свідчить про те, що Європа не знає, яким буде її майбутнє і як до нього готуватись.

Також експерт висловився і щодо саміту «великої двадцятки» G20, у якому братиме участь президент США Джо Байден і, можливо, навіть путін. «Я вважаю, що на саміті «великої двадцятки» не буде нічого такого, чого б ми хотіли. Навряд чи там відбудеться зустріч путіна і Байдена. Але ключове навіть не в цьому. Маємо зрозуміти, що головний глобальний конфлікт зараз точиться між США і Китаєм. У Китаю ключовий союзник — рф, у Штатів — Європейський Союз та інші союзники, які хочуть, щоб Україна перемогла. Ключове, щоб Китай і США домовились. Хоча, мені здається, що до спільного консенсусу вони не дійдуть і це означає подальший конфлікт і його наростання. Можливо, навіть за межами України», - зазначає Олександр Демченко.

Хоча, впевнений експерт, влада Китаю розуміє, що всі обіцянки росії щодо України не справдились і їхня країна входить в кризу. Тому, як розвиватимуться події далі, поки що незрозуміло.

Також Олександр Демченко проаналізував, як вплине на Україну зміна прем’єр-міністрів в Італії та Великій Британії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую