ye-logo.v1.2

Нижче пояса

Політика 2248

Тиждень, що минув, відгукуватиметься ще довго. «Зачепили» усіх – і любителів спорту, і політиків, і дітей, і… українську мову.

Дим без вогню?

Минулого тижня деякі Інтернет-видання вибухнули новиною, що, згідно з проектом нових навчальних планів для 5-9 класів планується зменшити кількість уроків української мови та літератури, а предмет «Історія України» взагалі зникне!

А вже на початку цього тижня мiнiстр освiти i науки, молодi та спорту Дмитро Табачник заперечив, що «Історію України» забирають з програми, але підтвердив можливість скорочення курсу історії в 5-9 класах - на один урок в тиждень. Але, як запенив міністр, iсторiї України «нiчого не загрожує». Табачник зауважив, що, згiдно з новим навчальним планом, мiнiстерство має намiр ввести з п'ятого класу вивчення другої iноземної мови, а також збiльшити кiлькiсть годин на природно-математичнi дисциплiни. За його словами, робоча група, яка складає навчальнi програми, розробила три варiанти навчального плану. Згiдно з першим, планується взяти по пiвгодини з рiзних предметiв, щоб збiльшити години на вивчення iнформатики та другої iноземної мови. Другий варiант - скоротити варiативну частину, яку мають право обирати школи (музика, музична культура, художня культура). Третiй варiант передбачає збiльшити загальну кiлькiсть годин навчання, що, на думку мiнiстра, є додатковим фiнансовим навантаженням, а також «перебором» для учнiв.

Олег Медведєв, політтехнолог, віце-президент Української PR-Ліги:

«Табачник як апологет «Русского мира» знає, що робить. Шкільний предмет історії України, який є базовим для формування національної свідомості, досі контролюється українською державою. Більше того, Табачнику не вдалося примусити українських істориків до ревізії цього курсу на догоду Росії. Щодо інших каналів, якими поширюються історія та історичні міфи, то всі вони, від телебачення до книжкового ринку – давно в московських «лапищах». За таких умов «розчинити» курс історії Україні у всесвітній – значить, ще більше погіршити умови для формування національної свідомості дітей. Всі нації починалися з національного історичного гранднаративу. Українці - не виняток. Але у нас цей процес хочуть придушити майже у зародку».

Сказано, зроблено

Нардеп Роман Забзалюк продовжує свою «шпигунську історію». На початку лютого, нагадаємо, він заявив, що за перехід з фракції «БЮТ-Батьківщина» до парламентської групи «Реформи заради майбутнього» він отримав 450 тисяч доларів від голови «реформаторів» Ігоря Рибакова. А згодом повідомив, що гроші не поверне і ними розпоряджатися буде фракція «Батьківщина».

Водночас, лідер групи «Реформи заради майбутнього» Ігор Рибаков закликав Забзалюка віддати всю отриману ним суму на рахунки дитячих будинків, інтернатів та лікарень. І… «б’ютівський» Штірлиц разом із колегою Андрієм Кожем’якіним передали центру дитячої онкогематології при лікарні «Охматдит» 450 тисяч доларів. Готівку в гривнях вони вручили представникам піклувальної ради центру. На ці гроші будуть закуплені 38 різновидів медикаментів, необхідних для лікування дітей.

Олександр Турчинов, перший заступник голови ВО «Батьківщина»:

«Сьогодні Україна опинилась у дивному становищі. У держави вистачає грошей на золоті унітази для тих, хто обіцяв дбати про людей та невпинно, без вихідних, покращувати їхнє життя. А що лишається іншим громадянам, тим, хто вже не чекає виконання обіцяного? Їм, доведеним цією владою до жебракування, не тільки не вистачає на предмети побуту, далекого від розкошів, а й навіть на «безкоштовне» лікування своїх дітей. Антикорупційна операція, проведена Романом Забзалюком в парламенті, довела, наскільки брудними шляхами формувалась та підтримувалась пропрезидентська більшість. Депутати нашої фракції передали дитячій лікарні «Охмадит» отримані під час цієї операції 3 мільйони 600 грн. (450 тис у.о.) на лікування онкохворих діточок. Це було зроблено своєчасно, тому що за добу олігархи з уряду припинили фінансування ліків для важкохворих дітей, практично вбиваючи цим маленьких громадян України. Розумію, що це крапля в морі. Але крапля камінь точить».

Брати об’єднали більшість

Бій, який показував телеканал «Інтер», між Віталієм Кличком і Дереком Чісорою, встановив новий рекорд серед боксерських трансляцій. Близько двадцяти мільйонів українців спостерігали за битвою українця та британця в поєдинку, який закінчився о пів на другу ночі. Звісно, такий ажіотаж міг викликати вчинок Чісори напередодні протистояння. Тоді британець, під час процедури зважування, дав ляпаса Віталію Кличку. А перед початком матчу Чісора набрав в рот води та плюнув в обличчя його брату Володимиру. Тому й не дивно, що чимало фахівців очікували на «жорсткий реванш» українця. Віталій, хоч і не нокаутував суперника, але все одно здобув перемогу. Чісора ж не заспокоївся і на після-матчевій прес-конференції побився із іншим боксером - Девідом Хеєм. Вже згодом, прочитавши відгуки преси про свою поведінку, Дерек Чісора оприлюднив заяву, в якій вибачається за все та визнає, щоб не мав права себе так поводити.

А ось після бою британця з українцем деякі засоби масової інформації повідомили, що Віталій Кличко через травму плеча завершує кар’єру. Про це начебто наш чемпіон написав у мережі «Твітер». Реакція не забарилася. «Жодного повідомлення в «Твітері» ані я, ані уповноважені мною особи не писали, - заявив Віталій Кличко. - Єдине представництво братів Кличків у «Твітер» – це сторінка «Klitschko News», яка дублює повідомлення офіційного сайту www.klitschko.com. Тому прошу всі ЗМІ, які у своїх повідомленнях посилаються на інформацію з начебто моєї сторінки в «Твітері», звернути на це увагу. Така інформація не відповідає дійсності».

Володимир Кличко, заява на офіційному сайті братів-Кличків:

«Я шокований та глибоко засмучений діями Дерека Чісори та його команди протягом усього тижня. Мене засмутило те, як він презентував бокс, як вид спорту, як з неповагою поставився до чемпіону світу Віталія Кличка під час зважування та самого бою. Але ще більше мене засмутило його негідне ставлення до спорту на прес-конференції після бою. У присутності журналістів з усього світу він розпочав бійку з Девідом Хеєм та його тренером Адамом Бутом. Для попередніх чемпіонів, які прагнули популяризувати бокс, як вид спорту, маючи відповідне ставлення до нього, намагаючись продемонструвати гарний приклад молоді усього світу, ці зусилля втратили свою цінність. Така поведінка робить всі зусилля марними, вчить неповазі до спорту та людської особистості. У такої поведінки є також свої наслідки, а саме: вони не повинні вітатися боксерськими організаціями, засобами масової інформації, провідними боксерами та їх фанатами».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую