ye-logo.v1.2

"Зелена планета" привчає до якісті дітей

Політика 3084

Політична реклама. В суботу на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка відбудеться підведення підсумків конкурсу малюнку «Мій дім – зелена планета».

Дійство розпочнеться об 11 годині. Після творчого конкурсу та вручення призів, на усіх присутніх чекає карооке та концертна програма.

Тим часом...

«Зелена планета» дає поради юним споживачам
Одним із головних пунктів у передвиборчій програмі партії «Зелена планета» є розроблення та прийняття Кодексу споживача. «Зелена планета» – єдина партія, яка у своїй передвиборчій програмі задекларувала діяльність щодо захисту прав споживачів та вбачає об’єднавчу національну ідею українського народу у вирішенні проблем екології, а саме: екології життя, довкілля, виробництва, екології душі – та виховання високої екологічної культури нації. Розуміючи, що основа здорового та свідомого суспільства закладається у ранньому віці, представники партії проводять у школах Хмельницького зустрічі зі школярами на тему «Поради юним споживачам».
«Наші діти – це майбутнє країни, і вони, як ніхто, повинні знати свої основні права, як споживачі, – розповідає представник партії Володимир Вербовий. – На зустрічах ми розповідаємо учням про те, хто такий споживач, які у нього права, та як відстояти свої права, якщо їх порушують».
П’ятикласники хмельницьких шкіл №1 та №6 відтепер знатимуть, що споживачем є кожен, незалежно від віку, адже від самого народження, коли дитина є споживачем медичних послуг і до старості, людина стикається з надавачами та користувачами різних послуг. Для того, щоб отримувати лише якісні послуги, потрібно знати основні моменти, на які варто звертати увагу при покупці товарів. Адже право на отримання інформації відноситься до основних прав споживачів.
«На жаль, нині такий час, що наші права, як споживачів, порушуються дуже часто, – зауважив Володимир Петрович. – Тому ще змалку ми вчимо дітей, як правильно себе вести при покупці продуктів харчування, побутової техніки. Як і до кого звернутися із претензією чи скаргою, якщо права вже порушені, як правильно замінити товар чи відшкодувати збитки».
Як зазначив Володимир Вербовий, діти досить багато знають про права споживачів і активно обговорюють кожне із запропонованих питань. «Діти охоче розповідають приклади з особистого життя, де вони, у своєму віці, вже зустрічалися із неякісними товарами, наводили приклади, як потрібно залагоджувати конфлікти, та як вони особисто намагалися відстоювати свої права», – розповів Володимир Петрович.
Основне, на чому наголосив Володимир Вербовий, не купувати товар у будь-якому магазині, що першим зустрівся на шляху, правильно оформляти покупку та обов’язково зберігати чек, а також застеріг, що чим дорожче товар, тим довше повинна здійснюватися покупка. Володимир Петрович зазначив, що магазин теж варто обирати ретельно, той, який має гарну репутацію, та застеріг, щоб діти не купували продукти харчування та ліки з рук, адже це може виявитися небезпечним для здоров’я.
На просвітницьких уроках діти разом із гостями, представниками партії «Зелена планета» визначали важливість маркування продукції, різницю між харчовими добавками та шкоду від споживання продуктів із вмістом генетично-модифікованих продуктів.
Уроки проходять у формі активного діалогу між учнями та спеціалістами державного підприємства «Хмельницькстандартметрологія». Вони зокрема, відзначають, що хмельничани знають як захищати свої права, і в разі їх порушення точно знають як їх захистити і до кого звернутися.
«У кожному районі нашої області створені відділення державної споживчої інспекції, куди можна звернутися в разі порушення ваших прав, – повідомив Володимир Вербовий. – Вони, у свою чергу, вирішують яким чином впливати на надавача неякісних послуг: чи за допомогою судових рішень, чи особистого впливу. Адже державна споживча інспекція має великі повноваження щодо захисту прав споживачів». Наостанок Володимир Петрович закликав усіх не мовчати, якщо ваші права як споживача порушуються, а сміливо захищати їх усіма можливими методами.

Марія РОСЕЦЬКА.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую