ye-logo.v1.2

Сам попросився (ВІДЕО)

Політика 2859

На сесії секретар Хмельницької міської ради Валерій Лесков попросив депутатів відправити його у відставку. Від такого повороту подій, мабуть, щасливими були насамперед депутати від Партії регіонів, котрі ще вчора виграли два суди і безнадійно очікували, коли Лескова звільнить хмельницький мер.

Півтора місяці тому секретар Хмельницької міської ради Валерій Лесков в інтерв’ю заявив: “Готовий працювати без зарплати та інших службових привілеїв”. Це була реакція на рішення Вінницького апеляційного адміністративного суду, що підтвердив постанову Хмельницького міськрайонного суду про скасування рішення міськради про обрання секретаря Хмельницької міськради Валерія Лескова від 2 грудня 2010 року.

Відбулися парламентські вибори й думка пана Лескова миттєво набула іншого відтінку. На сесії він попросив депутатів відправити його у відставку. Від такого повороту подій, мабуть, щасливими були насамперед депутати від Партії регіонів, котрі ще вчора виграли два суди і безнадійно очікували, коли Лескова звільнить хмельницький мер. А тут синиця сама прилетіла в руки.

Перед початком сесії НГП поцікавився у Валерія Олександровича, чи планується повторне повернення до розгляду його відставки за рішенням вінницького суду, яке на попередній сесії провалилося.

— Ні, але буде цікава заява, — заінтригував посадовець.

У сесійному пролозі Лесков узяв слово і сенсаційно заявив: “Я оголошую свою відставку”. Голос офіцера був кам’яний, що спонукало на задньому плані його шефа, міського голову Сергія Мельника помітно нервувати, прикушуючи губи.

— Хочу зосередитися на партійній роботі та допомогти у виконанні передвиборної програми кандидата у народні депутати у 187 виборчому окрузі від Об’єднаної опозиції Олега Лукашука, — пояснив цей вчинок пан Лесков.

 

Обранці одразу включили це питання до порядку денного, з огляду на наполегливість колеги.

Таємне голосування відбувалося під час перерви. Було помітно, що депутати-регіонали намагалися тримати нейтральну маску, не видаючи радості. Анатолій Собко та Людмила Бесєда з кимось тривалий час розмовляли по телефону.

У 215 кабінеті влаштували дві кабінки для голосування. Здивований міський голова намагався жартувати. Хоча привід зовсім не гумористичний.

— А камери відеоспостереження тут є? — перепитав розгублений градоначальник. Потім узяв бюлетень і, напівзайшовши до кабінки, зробив помітку.

Нам вдалося під час перерви впіймати Валерія Лескова і поставити кілька запитань.

— Чому раптово і кардинально змінили своє рішення — продовжувати добиватися правди в судах?

— Ми направили листи у різні інстанції і ніхто не дає роз’яснення, як виконати це тупе рішення хмельницького суду. А спонукала мене зробити сьогодні заяву про відставку — перемога в області опозиційних сил на парламентських виборах. Хочу активніше працювати як громадський діяч; щоб я міг критикувати владу, Партію регіонів, за її недолугі закони. Тому що у статусі секретаря раді мені це заборонено робити. А тепер у мене розв’язані руки.

— Перед тим, як прийняти для себе подібне рішення, Ви радилися з Мельником?

— Так.

— І як він відреагував?

— Мер сказав, що команда понесе втрати, але для громади це буде кориснішим, я зможу більше вирішувати міських проблем.

— Кого Ви бачите своїм наступником?

— Я і міський голова над цим питанням поки що не думали. Потрібно взяти тайм-аут, визначитися з наступником. Думаю, що це буде авторитетна людина у міській раді і саме від ВО “Батьківщина”.

— Чим конкретно плануєте далі займатися?

— Займатимуся роботою у Верховній Раді Україні у статусі помічника народного депутата Олега Лукашука. Старатимуся, щоби передвиборна програма Лукашука виконувалася, оскільки до нього вже звернулося понад тисячу хмельничан. Вважаю, що людина, котра працювала у системі міської ради, я буду корисний для Олега Григоровича. Також я залишаюся депутатом міської ради й надалі об’єднуватиму колектив.

“Спікером” з підбиття результатів голосування виступив голова лічильної комісії, депутат від ВО “Батьківщина” Слов’ян Воронецький. За його інформацією, в голосуванні брало участь 53 обранці. “За” відставку Лескова проголосував 51 депутат, ‘”проти” — 2. Далі міський голова зачитав проект рішення сесії про дострокове припинення повноважень секретаря ради і 46 депутатів відпустили заручника ситуації у вільне плавання.

Під завісу Мельник нагородив Лескова відзнакою міського голови і наголосив, що той залишався командним гравцем. Почуття некомфортності перед депутатами за команду, що розвалюється (перед цим дверима грюкнула заступниця Ірина Ковальчук), спонукали міського голову до прихованої агресії.

— Нехай Валерій Олександрович допрацює сьогодні на посаді секретаря ради, — звернувся Мельник до депутатів, вказуючи на сусідній стілець, який сім років Лесков ділив мером на сесіях. — Я думаю, що це не принципово. Чи комусь принципово? Я знаю, що є окремі депутати, яким це принципово, де сидітиме Лесков: у залі чи тут, то скажіть.

— Не принципово, — обізвалася регіоналка Людмила Бесєда.

… У той час у залі, коли вирішувалася доля секретаря ради, крісла інших депутатів від фракції Партії регіонів, що позивалися в судах проти Лескова, Анатолія Собка і Оксани Кольгофер пустували. Очевидно, святкували перемогу.

51 депутат Хмельницької міської ради проголосував за дострокове припинення повноважень секретаря ради Валерія Лескова.

Такі дані оприлюднив голова лічильної комісії, депутат від ВО “Батькывщина” Слов’ян Воронецький на сьогоднішній сесії.

За його інформацією, в голосуванні брало участь 53 обранці. “За” відставку Лескова проголосував 51 депутат, ‘”проти” – 2.

Інформує "Незалежний громадський портал" 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую