emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
3 Травня 2019 Олексій Наконечний 3781

Готові до літа
Впродовж усього квітня місяця у військовій частині А4239 відбулися заходи планового сезонного технічного обслуговування. Для якісного проведення огляду готовності та для підготовки озброєння і військової техніки військової частини А4239 до експлуатації у літній період було організовано цілий комплекс заходів необхідних для підтримання високого рівня бойової готовності підрозділів частини.
Проведенню заходу передував напружений підготовчий період, що включав в себе відпрацювання необхідної документації, створення спеціалізованих постів, підготовку стаціонарних і рухомих засобів технічного обслуговування та ремонту озброєння та військової техніки, а також проведення інструктажів з дотримання заходів техніки безпеки. Перед початком сезонних робіт командири підрозділів провели дефектування і поглиблену перевірку технічного стану ОВТ, відбулися технічна конференція та інструкторсько-методичні заняття.
Під час першого етапу СТО з особовим складом були проведені заняття із технічної та спеціальної підготовки, роботи з технічного обслуговування та ремонту ОВТ. Водії та спеціалісти ремонтних бригад залучалися на практичні заняття, в ході яких ознайомилися з технологію виконання найбільш складних робіт по обслуговуванню систем, агрегатів і механізмів машин, послідовністю виконання регулювань на техніці, тощо.
Окрім того, що даний захід прямо підвищує можливості техніки та підвищує професійну майстерність особового складу, він ще й служить супутнім цілям. В ході його проведення військовослужбовці вивчають та закріплюють основи експлуатації озброєння та військової техніки, обовязки командирів різного рівня по організації її експлуатації, правильність визначення технічного стану озброєння, вони дізнаються як правильно підготовлювати та експлуатувати озброєння та техніку для підвищення можливостей її використання і збільшення терміну експлуатації. Це в свою чергу допомагає формувати почуття відповідальності за правильну експлуатацію та бережливе зберігання різних видів зброї та транспорту.
Щоденно перед початком робіт на техніці проводиться інструктаж по заходах безпеки, а начальник автомобільної служби майор Олександр Мацієвський особисто контролював виконання робіт. Під час інспектування, традиційно приділялася увага не лише зовнішньому вигляду, комплектності та справності автомобілів, але й знанню та виконанню водіями своїх обовязків, наявності відповідних документів, порядку та якості проведення сезонного технічного обслуговування.
В Збройних Силах України автомобільна техніка залишається основним засобом, який забезпечує оперативну і тактичну рухомість військ, застосовується у всіх елементах порядків, є базою під монтаж комплексів озброєння і військової техніки та їх складовим елементом і визначає бойову готовність військових частин та зєднань. Військова автомобільна техніка широко застосовується у всіх локальних війнах і збройних конфліктах, миротворчій діяльності військ та при виконанні завдань повсякденної діяльності.
Слід зазначити, що значна частина нашої техніки вже пройшла випробування в зоні проведення АТО та ООС та продовжує виконувати поставлені завдання по охороні та обороні України, тож питання її справності є принципово важливим.
Особлива увага під час сезонного технічного обслуговування приділялася техніці, призначеній для перевезення особового складу, небезпечних вантажів, пожежній та основним зразкам озброєння. Перевірено готовність систем протипожежного захисту та засобів пожежогасіння як на зразках ОВТ, так і у сховищах і паркових приміщеннях.
Загалом проведено заходи сезонного технічного обслуговування з понад трьомастами одиниць озброєння і військової техніки, а також виконано роботи у парках, сховищах, гаражах (стоянках) військової частини.
Крім перевірки стану і підготовки автомобільної техніки та озброєння до експлуатації у літній період було здійснено також підготовку парків. Вона включала в себе перевірку стану, ремонт і налагодження паркового обладнання, акумуляторних батарей, пунктів, приміщень, майданчиків, а також рухомих засобів технічного обслуговування і ремонту та інших елементів парків.
Варто зазначити, що попри складне економічне становище в країні усі фінасносі затрати на проведення заходів сезонного технічного огляду, були повністю профінансовані з державного бюджету. Командування Сухопутних військ Збройних Сил України повністю забезпечило військову частину усіма паливно-мастильними, спеціальними рідинами та витратними матеріалами, тому жодних проблем із забезеченням не виникає.
Також, для організації якісного утримання, зберігання, ремонту парково-господарського обладнання, приміщень, складів, сховищ, зразків військової техніки та озброєння органом місцевого самоврядування було виділено додаткове фінансування на забезпечення потреб військової частини А4239 у сумі 500000 гривень. Ми щиро вдячні Хмельницькому міському голові Олександру Симчишину, начальнику відділу по взаємодії з силовими структурами Юрію Шкабурі та всім депутатам Хмельницької міської ради за підтримку та допомогу для нашої військової частини. Вона являється єдиною у своєму роді серед усіх частини Збройних Силах України. Високий рівень матеріально-технічного забезпечення, а також підтримка народу і влади значно впливають на підвищення рівня боєздатності і готовності до виконання завдань по захисту нашої неньки-України.
Військова частина А4239 запрошує патріотів, що бажають долучитися до лав Збройних Сил України і стати на захист територіальної цілісності та незалежності України. Телефон у місті Хмельницькому: 65-62-25.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 05.09.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.18
41.2
45.54
45.55

Архів новин

<<Вересень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

      


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо