ye-logo.v1.2

Хобі – розгадування таємниць

Спорт 1447

Кінця світу у 2012 році не буде, однак, різноманітні катаклізми відбуватимуться все частіше – такі висновки робить директор Городоцької шко

Володимир Олександрович – вчитель-методист з 34-річним досвідом роботи, має грамоти Міністерства освіти та науки України, орден Трудової Слави третього ступеня, чимало років очолює великий колектив Городоцької загальноосвітньої школи № 4.  А у вільний час активно займається наукою – намагається знайти відповіді на запитання, котрі давно хвилюють вчених. Нещодавно він завершив роботу над науковою працею «Природа магнітного поля Землі, планет і Сонця», котра може зробити переворот у світовій науці, й пояснює нам, чому змінюється клімат і що нас чекає у майбутньому.
«Найдовше я працював над розгадкою магнітного поля Землі, – розповідає Володимир Олександрович. – Ніяк не міг докопатися до суті.  Розв’язав це питання лише рік тому. Коли зрозумів суть процесу,  то зміг пояснити не тільки як виникає магнітне поле Землі, а й інших планет і навіть Сонця, тому що механізм один і той же.  Попутно розв’язав і низку споріднених проблем. Зокрема, зняв проблему із моментом кількості руху у гіпотезі Шмідта, пояснив гіромагнітний ефект, пояснив, чому Земля гальмує свій обертальний рух. Сам по собі із праці витік висновок про причини зміни клімату Землі і ще деякі цікаві побічні висновки».
Володимир Олександрович не розкриває суті своєї роботи, та вона й не викличе великої цікавості й розуміння у пересічних громадян. Однак, з праці можна зробити дуже цікаві висновки, котрі пояснюють причини зміни клімату на Землі, допомагають зрозуміти причини виникнення різноманітних катаклізмів у світі і спрогнозувати життя людства на багато років вперед. Саме про ці висновки й розповімо детальніше.

Хома невіруючий, або вічний чомучка
Володимир Олександрович вважає себе людиною віруючою. Однак, природна допитливість все-таки переважає над сліпою вірою. «Якби я жив у часи Ісуса Христа і був Його учнем, то був би тим, кого називали Хомою невіруючим. Невіруючим не тому, що не вірив би в Учителя чи у Його земну місію, а тому, що хотів би усьому знайти раціональне, тобто наукове пояснення, – зізнається Володимир Олександрович. – Такий у мене склад розуму.  З дитинства мене цікавили різні таємниці – Лохнеське чудовисько, наприклад. Але лише почути про такі явища мені було недостатньо,  хотілося пояснити їх. Уже навчаючись в інституті, почав вивчати деякі питання: яка природа кульової блискавки, як з нечіткого негатива зробити якісне фото, чому змінюється на Землі клімат». І деякі питання вдалося розв’язати. Приміром, у 1982 році пояснив, як виникає кульова блискавка. Свою роботу «Природа кульової блискавки» надіслав до Москви. І отримав схвальні відгуки  і навіть запрошення виступити у Москві перед вченими. Однак, маючи трьох малих дітей, від такої мандрівки відмовився. Та дослідження продовжував.

На нас чекають складні часи
Працюючи над науковою роботою, Володимир Олександрович навіть подумати не міг, що його робота допоможе пояснити чимало загадок сьогодення. Однак, завдяки даним наукового дослідження, проведеного городоцьким вчителем, можна прогнозувати  великі катаклізми – бурі, землетруси, засухи, повені. А  знаюча людина – озброєна людина. «І катаклізм, який стався  у грудні 2004 року й увійшов в історію як «азіатське цунамі», і недавній землетрус в Гаїті мають цілком зрозумілу фізичну причину, яку я розкриваю у своїй праці, - каже дослідник. – Вона є ключем для розуміння того, що відбувається на Землі.  Загалом же катаклізми почастішають, і на людство чекають складні часи.  Бо ми зараз живемо у світі, який змінюється».
До речі, деякі передбачення Володимира Холодюка співпадають з пророкуванням Нострадамуса. «Наприклад, візьмемо катрен: «Буде велике кровопролиття, яке  нанесе шкоду Землі, морю, повітрю і небу. Буде змішання  царств і сект, будуть голод і хвороби».  Мова йде про початок  катастроф загальнопланетарного масштабу, – пояснює Володимир Олександрович. – Ми зараз бачимо, як від спеки потерпають народи Африки. Все вигоріло, немає врожаю, немає води, люди голодають. Усі думають, що це тимчасове явище. Однак це не минеться. І вже зараз народи Африки потрібно відселяти з тієї місцевості, яка непридатна для проживання. Незабаром очікується затоплення низовинних територій, що прилягають до морів та океанів. Цих людей теж доведеться відселяти. От і буде змішання царств і сект, релігій і побутових звичаїв. І це не хтось насилає на людину якусь біду, це діють фізичні закони. І їхня дія незворотна».
А от кінця світу, який прогнозують у грудні 2012 року, не буде. Це просто буде якийсь рубіж, на якому люди отримають якісь нові, дуже важливі знання.  І, разом з цими знаннями зміниться свідомість людей.  Вони розумітимуть, що відбуватиметься навколо них, й пристосовуватимуться до життя у нових умовах.  І саме це розуміння усіх процесів допоможе людству не просто виживати, а піднятися на новий щабель розвитку.  Люди мають зрозуміти, що потрібно раціонально використовувати кожен клаптик родючої землі – бо її ставатиме все менше. І вже такого, щоб земля заростала бур’яном, не буде. Нам у цьому пощастило, адже ми живемо на справді благодатній землі. Усі поля України, а також – Казахстану, Білорусі, Росії, Молдови та деяких інших країн, будуть засіюватися і оброблятися. А це означає, що люди матимуть робочі місця. Але, разом з тим, люди мають зрозуміти, що вони не жителі якоїсь окремої країни, вони жителі планети Земля».
Незважаючи на передбачення, пророком пан Володимир себе не вважає. «Навіть якщо у своїй статті задумаєте назвати мене пророком, то обов’язково напишіть, що я цього не хочу, – каже Володимир Олександрович. – Я ніякий не пророк, а звичайнісінька людина, котра написала наукову працю. Але я не ставив собі за мету зробити ті висновки, котрі випливають з неї. Утім, задоволений,  що праця має практичне значення для людства і дає відповіді та підказки, як жити далі».

А чи не помилився?
«Це питання я не раз задавав собі, – каже пан Володимир. – Напевне, помилитися міг, бо не помиляється один Бог. Однак, після багатьох сумнівів і роздумів переконуюся, що таки я правий. Прекрасно розумію, що роботу потрібно винести на суд вчених. Але навіть якщо я й помилився,  у своїх міркуваннях і обрахунках, від такого обговорення буде все одно величезна користь. Це буде потужний поштовх до розуміння таємниці магнітного поля Землі. І я не боюся навіть найнегативніших коментаріїв». І Володимир Холодюк навіть розмовляв телефоном з президентом Української астрономічної асоціації, який не проти, щоб городоччанин виступив перед аудиторією вчених в Академії наук. Однак, дослідник поки що вагається, адже вже був негативний досвід спілкування з російськими вченими. Він побоюється, що його просто не зрозуміють, бо робота суперечить загальноприйнятим уявленням, але не суперечать законам фізики. Побоюється й іншого – щоб не повторити долю українця, нашого земляка Івана Пулюя. Саме він за 14 років до Рентгена  сконструював електронну трубку, дуже схожу на сучасну рентгенівську, одержав якісні знімки, вивчив деякі властивості, але не був визнаний.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую