ye-logo.v1.2

Весна прийде із запізненням, а літо буде теплим і вологим

Спорт 1437

Такі прогнози робить народний синоптик з Хоптинець Городоцького району Броніслав Залевський

Про Броніслава Францовича ми вже не раз розповідали на шпальтах нашої  газети. Також друкували його прогнози погоди. Пропонуємо прогноз погоди від Броніслава Залевського і на цей рік.
За передбаченням Броніслава Францовича,  перша половина березня буде сухою і прохолодною, і лише після 15 березня почнеться справжня весна – тепла, але дощів теж буде небагато.  А от квітень та травень будуть вологими.  Причому, квітень обіцяє бути помірно теплим, а травень – досить теплим.  Цікаво, що Український гідрометцентр теж прогнозує запізнення початку весни, а справжню весну – у другій половині березня. Та й щодо вологої весни прогнози офіційних синоптиків та сільського народного співпадають.
Літо, за передбаченням Броніслава Залевського, теж буде дощовим. Приміром, червень прогнозується жарким, з потужними грозами, липень теж буде досить теплим в першій половині і помірно теплим – у другій. Але дощі йтимуть протягом усього місяця, щоправда, два останні тижні вони будуть менш рясними.  А от серпень буди сухим і теплим. Початок осені теж буде літнім, однак після десятого вересня почнеться осінь. Й жовтень та початок листопада обіцяють бути по-справжньому осінніми – із затяжними «плаксивими» дощами й прохолодою.

Деякі роз’яснення від Броніслава Залевського
Якщо після  тривалої посухи при настанні нового місяця починаються опади, то надовго затягнеться холодна, з опадами погода. І навпаки: коли після тривалої сухої погоди опади починаються при повному місяці (плюс-мінус три доби), то тепла волога погода збережеться надовго.

***
Коли тривалі опади закінчуються  при настанні нового місяця, то надалі встановиться півторамісячний чи двомісячний період холодної сухої погоди. Якщо тривалі опади закінчуються при повному місяці, то надалі півтора чи два місяці погода буде теплою і сухою.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую