ye-logo.v1.2

Як ви рятуєтеся від хвороб?

Спорт 1972

Поцікавилися ми у подолян

В умовах подорожчання ліків у «надцять» разів хворіти стало дорого. Навіть банальна застуда може спустошити гаманці пересічних громадян. І кожен знаходить свій метод виживання. Про те, як рятуються від застуд, грипу й інших напастей мешканці Хмельниччини, дізнавалися наші кореспонденти.

Олексій Підмурняк, заступник головного лікаря обласної лікарні:
«Усім відомо, що краще не хворіти, ніж лікуватися.Тому велику увагу приділяю загартовуванню. Щоранку бігаю, приймаю холодний душ. Плюс хороший настрій, і хворобі важко таку людину здолати. Тому, як лікар, усім раджу дотримуватися такого способу життя. Мені, принаймні, це дуже допомагає, хворію я рідко. Для профілактики хвороб ніяких препаратів не вживаю. Однак, якщо раптом захворію, то, звісно, звертаюся до спеціаліста й приймаю потрібні медикаменти».



Марічка Ясіновська, заслужена артистка України, солістка обласної філармонії:
„Профілактика завжди краще, аніж лікування, там паче, що людям, які „працюють” голосом, хворіти ангіною чи ларингітом взагалі не бажано. Саме тому в мене є кілька секретів, як вберегтися від зимових недуг. Наприклад, після того, як вранці ретельно почистите зуби, варто прополоскати рот спеціальною рідиною для рота, бажано на травах. Вона вбиває всі мікроби, а отже, вберігає від них горло. Якщо „крутить” в носі – користуюся оксоліновою маззю. І звичайно, взимку для імунітету приймаю вітаміни та п’ю чай з лимоном.









Володимир Смотритель, актор, керівник монотеатру „Кут”:
„Є два методи вберегтися від застуди. Перший – це активна робота. В організованих людей організм виробляє внутрішній захист від вірусів, тому людину, яка завжди чимось зайнята, здолати грипом дуже важко. І другий метод, це в будь-яку погоду (чи в сльоту, чи у мороз) жити в саме в цих погодних умовах, і не хникати, щось на кшталт „яка погана погода”. Якщо у людини немає настрою вже через такі дрібниці, то до неї легко може причепитися якась застуда. І звичайно ж, гадаю, підтримувати себе в здоровому тілі та гарному робочому настрої мені допомагає ранковий холодний душ та йога”.

Анатолій Антонюк, мешканець Дунаєвець:
«В першу чергу, звертаюся до народної медицини. Наші діди та пращури саме так і підтримували свій життєвий тонус. Тому, в першу чергу, їм часник, цибулю, п’ю чай із шипшини. Ми ж маємо все своє, щоб добре лікуватися! Час від часу вживаю і вітаміни, які продають в аптеках. Але наші, вітчизняні, недорогі. Бо колись, пам’ятаю, були якісь американські. Подивився на їх склад – там же немає нічого, що потрібно. Дурять нас якимись мікроелементами. Краще ж споживати своє. До прикладу, яблука. Ну, і найголовніше – це здоровий спосіб життя. Потрібно займатися фізкультурою. Свій відпочинок слід проводити не в барі, а на природі, побігати з м’ячиком тощо. Це все і дешевше, і корисніше!»

Фото з архіву редакції та Сергія ПРИЩЕПИ.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую