ye-logo.v1.2

У Хмельницькому може з'явитися новий професіональний футбольний клуб

Спорт 3243
yarsport.ru
Фото: yarsport.ru

Цього хоче сам голова Хмельницької обласної державної адміністрації Василь Ядуха.


Поки хмельницьке «Динамо» переживає скрутні часи, команда наразі під загрозою зникнення, обласна влада задумала новий проект — створити свій комунальний футбольний клуб.
«Я особисто вніс таку пропозицію відповідним департаментам та службам, аби розглянули її, враховуючи програму, яка затверджена на сесії обласної ради. Але це не означає, що сьогодні футбол на території області не поширюється чи не розвивається. Ми зараз повернулися до усіх спортивних майданчиків, особливо тих, які в загально-освітніх школах. Величезні кошти виділяються, аби відновити роботу спортзалів, майданчиків і інше», - каже Василь Ядуха.
Як розповів голова Хмельницької облдержадміністрації, питання про створення комунального футбольного клубу буде винесене на сесію обласної ради. А от на хмельницьке «Динамо» кошти з бюджету не будуть виділятися.
«Сьогодні таких команд нема в половині областей Західної України. Я однозначно готовий підтримати, і це неодноразово говорив, але якби ми не порушували таким чином бюджет і це був би комунальний заклад. Немає проблем. Хмельниччина має набагато кращі фінансово-економічні показники, ніж Чернівеччина чи Тернопільщина, але так як це приватна структура ми не можемо допомогти з бюджету», - пояснює губернатор Хмельницької області.
Проте без підтримки хмельницьке «Динамо» не залишиться. Влада області намагається знайти спонсорів серед народних депутатів України від Хмельниччини.
«У нас залишається лише єдиний шанс. Я з неділі виїжджаю у Київ, щоб зустрітися з нашими депутатами, які мають певні фінансові можливості і сісти ще раз за круглий стіл. Ми намагалися це зробити, але вони буле у відпустках. Я за те, щоб ця футбольна команда діяла, але, на превеликий жаль, місто так само відхрещується, хоча могли би по-іншому до цього поставитися. Є надія, що ми знайдемо спільну мову з депутатами, які б виступили спонсорами приватної структури, адже бюджет, відповідно до чинного законодавства, немає на це права. Це ж не десять тисяч гривень, а мільйони гривень», - додає голова Хмельницької облдержадміністрації.

Коментарі:

Нестор Махно 20.09.2013 18:30

лисе брехло, сам собі суперечить. каже, з бюджету не можна фінансувати приватний футбольний клуб, а разом з тим гонить на місто, яке відхрестилося, а могло зайняти іншу позицію. Яку іншу? коли з бюджету фінансувати приватний футбольний клуб не можна?

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую