ye-logo.v1.2

Сім мільйонів гривень

Спорт 1830

Така ціна оновленого басейну в обласному центрі

Понад два роки у Хмельницькому не функціонував басейн, який знаходиться в обласному центрі фізичного виховання учнівської молоді. У 2006 році його закрили через аварійний стан... стеля в будь-який момент могла впасти. І ось, нарешті, капітальний ремонт басейну завершили та 22 грудня здали в експлуатацію.

За словами голови обласної ради Івана Гладуняка, на ремонт та реконструкцію басейну з обласного та міського бюджету було витрачено сім мільйонів гривень. «Велика ця сума чи маленька? Я вважаю, що її достатньо, щоб наступні 25-30 років ми не поверталися до цієї споруди», - зазначив Іван Васильович.
В оновленому басейні (довжиною 25 метрів, шириною 14 метрів, глибиною від 1,5 метра до 3,4 метра) плаватимуть як спортсмени, так і прості хмельничани. Ну, і звісно, діти. «В першу чергу, ми маємо залучити дітей, бо у нас лише в декількох школах працюють менші басейни, - каже мер Хмельницького Сергій Мельник. - Ну, і тепер дорослі матимуть змогу плавати. До речі, ми встановили сучасну систему екологічної очистки води, яка дозволить максимально завантажити басейн». Отож, на повну потужність басейн, як планують, працюватиме вже після новорічних свят. За словами Володимира Балюка, директора обласного центру фізичного виховання учнівської молоді, відвідування басейну для дорослих коштуватиме 25-30 гривень за годину. Однак нині ще ціна остаточно не сформована. «Все залежатиме від цін на енергоносії, - пояснює Володимир Іванович. - Але днями вже будуть остаточні розцінки». Розробляється й система оплати для пільгових категорій громадян. Для спортивних груп заняття плаванням будуть безкоштовними. Отож басейн попередньо працюватиме з 7.00 до 23.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую