ye-logo.v1.2

«Динамо-Хмельницький» готується в Севастополі

Спорт 1523

остого березня футбольний клуб «Динамо-Хмельницький» вирушив на перші збори до Криму, а саме в місто Севастополь. Виїзду передувала двостороння гра, після якої тренерський склад на чолі з Володимиром Ревою мав визначитися із гравцями, які поїдуть на збори.
За одну з команд зіграв досвідчений голкіпер, який не так вже і давно захищав честь хмельницького «Поділля» – Олександр Гуменюк. І хоч зберіг він власні ворота «сухими», на збори в Севастополь його не взяли. А ось інший воротар – Костянтин Дуднік, все ж таки потрапив до когорти гравців, які вирушили готуватися до чемпіонату України на Кримському півострові. Отож новий наставник новоствореного клубу взяв на збори таких гравців: Дудніка, Сергеєва, Яремчука, Балицького, Анатолія Шляхового, Мошківського, Горбієвського, Лемішевського, Якубовсь-
кого, Побережника, Грищука, Безвещука, Солонинка, Колайду, Сенделя, Роговського, Муравського, Слободяна та Колесникова. Вже в Криму до них мають приєднатися екс-гравці «Поділля» – Шолін, Рудий та Ткачук. Приїдуть і потенційні новачки – син головного тренера – Сергій, захисник Тарасенко та нападник Нікітін. «Мені важко за два дні визначити психологічний портрет гравця та техніко-тактичні навички, – заявив Володимир Рева кореспонденту «Є Поділля» перед зборами в Севастополі. – Тим паче в умовах, коли неякісний газон. Я практично провів два навчальних заняття та дві двосторонні гри. Але у хлопців є бажання працювати та вчитися. Ті ідеї, з якими я прийшов, намагатимуся реалізувати. Для цього потрібен час. І найсумніше – його дуже мало. Залишився календарний місяць, щоб сформувати команду. А тому найголовніша проблема – час».
Аналізуючи перелік футболістів, які готуватимуться до другого кола в другій лізі, в очі кидається велика кількість вихованців хмель-
ницького футболу. Отже, в «Динамо-Хмельницький» робитимуть ставку на місцевих гравців. Але це не означає, що футболістів з інших міст не буде. «Є квота на п’ять немісцевих гравців, – каже Володимир Сергійович. – Будемо дотримуватися і вікового цензу. Від досвідчених футболістів не відмовлятимемося. Маю на увазі, Віталія Балицького. Скоріше за все, і голкіпер буде досвідчений. Плануємо запросити ще двох досвідчених футболістів. Вони потрібні, щоб навколо них зростала хмельницька молодь, щоб хлопці навчалися та ставали міцнішими».
Отож команда в Севастополі пробуде приблизно три тижні. За ці дні футболісти мають підтягнути фізичний стан та провести декілька товариських матчів. «Я сповідую ігровий метод підготовки, – каже головний тренер «Динамо-Хмельницький». – А тому кількість спарингів буде достатньою. Однак, фактор навчання буде головним! Я не буду ставити завдання грати на результат. Потрібно поставити тактичну модель, навчити хлопців за нею грати».
І наостанок, нагадуємо, що першість у другій лізі відновиться четвертого квітня. В цей день хмельничани зіграють на виїзді проти столичного ЦСКА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую