ye-logo.v1.2

«Динамо» очолило турнірну таблицю

Спорт 1241

Осічка конкурентів, перемога в рідних стінах – і перше місце у «кишені»

За день до матчу в Хмельницькому проти футбольного клубу «Моршин», який відбувся 18 вересня, керівництво хмельницького «Динамо» пояснювало журналістам, чому команда знаходиться на третій, а не на першій сходинці, як того вимагають вболівальники. Пояснення просте – після аварії 18 липня троє гравців основного складу «випало» з команди, а решта футболістів й досі не відійшли сповна від шоку. Однак вже 18 вересня ці пояснення мало кого цікавили, адже «Динамо», нарешті, очолило турнірну таблицю!
Отож головні конкуренти хмельничан у боротьбі за вихід до першої ліги не змогли взяти «свої» очки. Чернівецька «Буковина» в Іллічівську програла «Бастіону» з рахунком 2:4, а МФК «Миколаїв» вдома зіграв у нічию 0:0 з львівськими «Карпатами-2». Тому «Динамо» в матчі з «Моршином» потрібна була лише перемога, щоб з третього місця вийти на перше. І підопічні Віктора Муравського впоралися із завданням.
Вже з перших хвилин матчу хмельничани почали «дратувати» захист гостей, пробиваючи по їх воротах як з близької, так і з далекої відстані. Однак м’яч уперто не залітав у сітку воріт «Моршина». Тоді в «бій» пішла швидка та комбінаційна гра, яка дала свій результат на 25 хвилині. Андрій Слободян, обігравши захисника гостей, своїм пасом вивів Олексія Колесникова на оперативний простір, і кращий форвард «Динамо» з 11 метрів влучно пробив у лівий від голкіпера кут. Ще через дві хвилини Сергій Дітковський скористався помилкою «Моршина». Перехвативши пас на голкіпера та обігравши стража воріт, Сергій з лінії штрафного майданчика пробив у порожні ворота. Безумовно, за рахунку 2:0 мало хто мав сумніви, що гості зможуть вивезти з Хмельницького хоча б одне очко. Однак футболісти «Моршина» у другому таймі, коли «динамівці» дещо збавили темп, почали активніше діяти у нападі, намагаючись «розмочити» рахунок. І їм це вдалося. На 62 хвилині Михайло Басараб, який в 2007 році виступав за хмельницьке «Поділля», потужно пробив зі штрафного, і голкіпер «Динамо» Василь Козіброда відбив м’яча… але прямо на Андрія Ковальчука, який стояв у метрі від воріт. А тому й не дивно, що на табло рахунок став 2:1. Щоправда, недовго тішилися гості. Всього сім хвилин. Саме на 69 хвилині у ворота «Моршина» влетів справжній гол-шедевр, автором якого став Сергій Дітковський. Сергій, перехопивши м’яча в 45 метрах від чужих воріт, побачив, що голкіпер гостей вийшов із «рамки» на метрів десять, а тому одразу ж пробив… і м’яч опинився у сітці воріт! Найцікавіше те, що вже після матчу багато вболівальників скаржилися, що цей гол не побачили, оскільки не очікували на подібне і дивилися в інший бік. Ну, а на останній хвилині матчу сталася неприємність для «Динамо» - молодий форвард хмельничан Богдан Бортнік отримав другу жовту картку, і його команді довелося догравати у меншості. Але матч так і завершився перемогою «Динамо» з рахунком 3:1.
Після восьми турів хмельничани з 15 очками вийшли на перше місце, випереджаючи чернівецьку «Буковину» та іллічівський «Бастіон» на одне очко. Щоправда, «Динамо» зіграло на один матч більше, ніж переслідувачі. А вже 27 вересня на команду Віктора Муравського очікує надважкий матч у Чернівцях, де «Буковина» спробує «скинути» «Динамо» з першої сходинки в турнірній таблиці. Гра розпочнеться на стадіоні «Буковина» о 16.00. Про результат цього поєдинку «Є Поділля» повідомить у наступному випуску.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую