ye-logo.v1.2

Новий головний тренер «Спортлідера+»: «Сьомого липня розпочинаємо підготовку»

Спорт 1653

Роман Ковальчик приступив до виконання своїх обов’язків та дав перше інтерв’ю в якості головного тренера хмельницького футзального клубу

Колишній наставник молодіжної збірної України та луганського «ЛТК» Роман Ковальчик вже у Хмельницькому. Нагадаємо, минулого тижня він підписав контракт зі срібним призером «Екстра-ліги» хмельницьким «Спортлідером+». Цього ж тижня його представили команді. Пропонуємо вашій увазі перше інтерв’ю Романа Миколайовича в якості нового наставника хмельницької команди.

- Скажіть, як виник варіант очолити «Спортлідер+»?
 
- Перш за все, у мене завершився контракт із луганським «ЛТК». І захотілося трошки бути ближче до Львова, до домівки. Отримав запрошення від Івана Ярославовича (Гончара, почесного президента ФК «Спортлідер+» - прим.авт.) розглянути питання очолити «Спортлідер+», і побудувати таку основу команди, як було в Луганську. В нас більшість – це свої вихованці. Ну, і слід утримати те місце, яке команда посіла в цьому сезоні. Хмельничани дуже добре виступили, тому роботи буде дуже багато, буде дуже важко.
 
- Наскільки ви плануєте змінити гру команда та в якій бік?
 
-У команди хороший стиль гри, я знаю багатьох хлопців, їхні можливості. Тому ламати щось чи міняти кардинально не будемо, лише додавати. Робитиму акцент на виховання власних футболістів, над цим і будемо усі разом працювати. По грі хлопці молодці, посіли друге місце. Поміняємо трохи склад, тому на першому етапі буде важкувато, але ми це все нормалізуємо. Ніхто не приїхав сюди відпочивати, всі будуть дуже серйозно займатися.
 
- То ви приїхали до Хмельницького не сам? Когось із гравців привезли?
 
- Я тільки запросив Мазного та Бакинського, в яких завершилися контракти в «ЛТК». Решту хлопців взяти не можу, оскільки вони на контракті. Та й іти з команди, і розвалювати «ЛТК», я немаю морального права.
 
- Чи довго міркували над тим, щоб очолити «Спортлідер+»?
 
- Мені запропонували нормальні умови, такі як всюди. Підписав контракт за схемою рік+два роки. Чому так? Бо за перший рік потрібно багато чого побудувати, а там… всяке буває. Іван Ярославович має бачення, я маю бачення, і, якщо все буде нормально, то ми продовжимо співпрацю. Але дійсно буду старатися, щоб підтягнути молодих хлопців, щоб була схема розвитку, однак на все потрібен час. Утім, розтягувати час не буду, будемо битися за місця, тому що хлопці вже амбітні, вони зайняли друге місце, всі захочуть результат. Будемо старатися по максимуму. Повірте, робота дуже важка. Хоча, «Спортлідер+» правильно розвивався, але додавати молодих – завжди дуже важко.
 
- Кого з гравців команди, яка здобула срібні нагороди, ми не побачимо в складі «Спортлідера+» вже під вашим керівництвом?
 
- Мені про це має сказати начальник команди. Думаю, за день чи два буду вже знати. Ну, і як я вже казав, вже точно гратимуть за «Спортлідер+» молоді гравці з «ЛТК» Денис Мазний та Ілля Бакинський.
 
- Чи будете переглядати гравців із інших клубів, адже нині багато футзалістів мають статус вільних агентів?
 
- Я, в принципі, знаю всіх гравців в Україні, тому тримаємо руку на пульсі. Якщо буде потрібний нам футболіст, ми з радістю візьмемо його в команду. Але в нас трохи акцент інший – на місцевих гравців. Та й є в «Спортлідері+» багато хороших та перспективних футболістів.
 
- Коли команда розпочинає підготовку до нового сезону?
 
- Сьомого липня будемо розпочинати з медогляду. Потім будемо працювати по тих схемах, які в нас є. Не будемо відтягувати підготовку на пізніші терміни, бо нам потрібно провести багато тактичних занять, я дуже прискіпливо до цього ставлюся, навіть, можна сказати, жорсткий в цьому плані. Двадцять днів попрацюємо і на відкритому повітрі, а потім перейдемо в зал. Ну, а далі – турніри в Хмельницькому та Львові й вже в вересні стартуватимемо. Будемо старатися багато грати, бо потрібно футболістів вчити. Хлопці вже багато всього знають, але потрібно трохи додавати.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую