ye-logo.v1.2

I кількістю, і якістю

Спорт 1570

У Прем’єр-лізі чемпіонату України з футболу стало на чотирьох подолян більше, а ось у першій лізі наших поменшало

Стартували всі ліги…
Колишня вища, перша, друга. Фактично зачинилося і «трансферне вікно» (перехід гравців з одного клубу до іншого триває до 1 серпня) і вже можна підбити деякі підсумки міжсезоння, яке пережила футбольна Україна. Отже, подолян у Прем’єр-лізі стало більше! Відтепер у найкращих клубах нашої країни грають вже 14 футболістів. Тому й вийшло так, що умовна збірна Хмельниччини стала дорожчою на «кільканадцять» мільйонів євро.

Повернулися!
Безумовно, найголовніший трансфер цього літа стосується вихованця Ізяславської школи футболу Дмитра Чигринського. Захисник іспанської «Барселони» повернувся до донецького «Шахтаря» і тепер знову присутній у нашій «обласній збірній Прем’єр-ліги». Попри те, що «Шахтар» заплатив за Дмитра 15 мільйонів євро (рік тому його продали за 25 мільйонів), фахівці німецької компанії «Тransfermarkt» оцінюють нашого земляка у 8 мільйонів євро. Однак навіть така ціна дозволяє Чигринському очолювати список найдорожчих подільських футболістів. Повернулися до еліти українського футболу іще двоє – Олександр Мандзюк  (400 тисяч євро) та Павло Худзік (350 тисяч євро), які перейшли до київської «Оболоні» із першо-лігового ФК «Львів». Дебютував у «прем’єрці» й інший екс-гравець хмельницького «Поділля» Сергій Кучеренко (400 тисяч євро), який теж грає в «Оболоні». Однак на цьому список дебютантів не завершується – сімферопольська «Таврія», в якій виступає Андрій Донець (трансферна ціна на якого становить 400 тисяч євро) із Волочиська, поповнилася екс-півзахисником «Поділля» Антоном Муховиковим, якого німці оцінюють у 250 тисяч гривень. Тримають планку в мільйон євро Олександр Воловик та В’ячеслав Шевчук з донецьких «Металурга» та «Шахтаря» відповідно. Не змінилися ціни і на Богдана Шершуна зі столичного «Арсеналу» (900 тисяч євро), Валерія Федорчука (550 тисяч) та Віталія Каверіна (300 тисяч) з дніпропетровського «Дніпра», Дмитра Безотосного з запорізького «Металурга» (300 тисяч), Руслана Костишина з криворізького «Кривбасу» (150 тисяч) та Ігоря Шуховцева з луганської «Зорі» (150 тисяч євро). Всього ж «комплект» із 14 подільських футболістів, якщо брати до уваги транфсерні ціни німецьких фахівців, обійдеться в 14 мільйонів 150 тисяч євро! Це майже втричі більше, ніж наприкінці весни. Щоправда, тоді Хмельниччина в Прем’єр-лізі була представлена 10 футболістами.

 «Розбіглися»
А ось перша ліга «схуднула» на п’ятьох представників. Якщо на початку літа у нас було 16 футболістів, нині маємо 9. Хоча це нормальне явище. Адже не слід забувати, що до «еліти» подалися Мандзюк, Худзік, Кучеренко та Муховиков. Натомість звідти «перейшов» Микола Гібалюк із ужгородського «Закарпаття», чий трансфер оцінюють у 50 тисяч євро. А найдорожчими першоліговими подолянами стали Сергій Шевчук із київського «Динамо-2» (250 тисяч євро), Богдан Кобець (200 тисяч), який перебрався до ФК «Львів» та Дмитро Євстафієв із харківського «Геліоса» (200 тисяч). Натомість є в нас два дебютанти! Владислав Калайда, вихованець хмельницького футболу, який ще не грав на професійному рівні, став гравцем івано-франківського «Прикарпаття» і навіть встиг забити гол. А екс-захисник хмельницького «Динамо» Дмитро Бєлов переїхав до харківського «Геліосу». Щоправда, в «Тransfermarkt» поки що ніяк не можуть оцінити цих футболістів. Решта ж тримає цінову планку на минулому рівні – Венчак із Волошиним коштують 75 тисяч євро, Гордієнко – 100 тисяч. А ось Максима Боровкова, Сергія Реви та Віталія Розгона поки що немає в жодному клубі першої ліги. За нашими даними, вони продовжать кар’єру в командах другої ліги.

Багаті  на  таланти
Отже, «Є! Теленавігатор» вкотре пересвідчився, що наш край багатий на хороших футболістів. І перелік гравців першої і навіть Прем'єр-ліги може невдовзі поповнитися новими футболістами. До прикладу, за дубль київської «Оболоні» виступає екс-динамівець Ярослав Солонинко. Ще декілька колишніх гравців хмельницького «Динамо» та «Поділля» продовжують шукати собі роботу в престижних лігах чемпіонату України.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую