ye-logo.v1.2

У Кам’янці змагаються 60 спортсменів-велосипедистів

Спорт 1812
Головне у Чемпіонаті України з маунтинбайку - якнайшвидше подолати дистанцію
Головне у Чемпіонаті України з маунтинбайку - якнайшвидше подолати дистанцію. Фото: автора

На дистанції круті віражі та скелясті пагорби.

 Понад шістдесят учасників з різних областей з’їхалися до Кам’янця-Подільського на Чемпіонат України з маунтинбайку («крос-кантрі»). Через дощ, який тут тривав майже добу, організатори змінили маршрут траси, яку мали долати велосипедисти, хоча круті віражі та скелясті пагорби таки залишилися як перешкода на дистанції.

Змагаються учасники Чемпіонату у трьох вікових категоріях: “чоловіки-жінки”, “юніори-юніорки”, “дівчата-хлопці”. Усього боряться за звання найкращих шістдесят чотири спортсмени, які з’їхалися з різних куточків України: Чернівців, Тернополя, Хмельницького, Вінниці, Полтави, Черкас, Миколаєва, Луганська, Харкова. Визначить переможця швидкість, адже хто найскоріше подолає дистанцію, той і стане першим. Щоправда, у різних категоріях інші часові обмеження.

“Я вперше оцінюю змагання в таку погоду за більш ніж сорок років. Вчора у нас відбувся фінал Чемпіонату України “крос-кантрі Елімінатор” у дощ, холод, але всі учасники молодці, вони справилися із завданням і сьогодні, я впевнений, теж усе вдасться. Думаю, що Кам’янець-Подільський гріє. Упродовж декількох років регіон і місце проведення змагань визначає тренерська рада з маунтинбайку. Я як її голова повністю підтримую, щоб це був Кам’янець, тому що тут хороша організація, вдала траса саме для такого виду спорту, місто заробило свій авторитет і продовжує й надалі розвивати велосипедний спорт. Наступного року взагалі плануємо стартувати у фортеці Кам’янця і фінішувати в замку Хотина”, - зазначає заслужений тренер України з велосипедного спорту, суддя національної категорії Ілля Руссу.

Головний суддя змагань Ілля Русу дає учасникам настановчі поради

Не зважаючи на негоду, усі спортсмени налаштовані рішуче та сподіваються на перемогу. А от уболівальників майже не було, окрім лише декількох веломанів.

Перед стартом учасники Чемпіонату випробовують свої байки

Попри дощ, спортсмени не падають духом

До фінішу - декілька метрів

Учасникам доведеться подолати схили, які через дощ стали ще крутішими

Подолати вибрану дистанцію насправді нелегко

Ірина КУЗНЄЦОВА

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую