ye-logo.v1.2

Волейбол. «Фінал чотирьох»: день другий, який змінив турнірне становище (ФОТО)

Спорт 2435
Хмельницький Новатор, програвши вінничанам, поступився третьою сходинкою в турнірній таблиці
Хмельницький Новатор, програвши вінничанам, поступився третьою сходинкою в турнірній таблиці. Фото: автора

У Хмельницькому тривають матчі другого туру другого етапу волейбольної першості України серед команд Суперліги.

Другий ігровий день «фіналу чотирьох», що проходить у Хмельницькому, став не лише цікавим, а й дещо непередбачуваним. Звісно, здебільшого, мова йде про матч господарів майданчику «Новатор» проти ВК «Вінниця».

Та цьому поєдинку передумав інший матч, в якому зустрілися «Барком-Кажани» зі Львова та «Локомотив» з Харкова. Саме ці два клуби є найсильнішими нині в чемпіонаті України. Саме ці команди, найвірогідніше, на третьому етапі змагань і розіграють між собою «золото» першості. Утім, поки триває другий етап, обидві команди, попри усе, намагаються здобути максимум очок. І краще це вдається львів’янам.

Львів’яни не стримували емоцій.

"Локомотив" зміг виграти у "Барком-Кажанів" лише одну партію.

«Барком-Кажани», вигравши перші дві партії, завершити матч у третьому сеті не змогли. «Локомотив» таки дав бій та переміг у третій партій. Але в четвертій Барком-Кажани» дотиснули суперника та виграли матч з рахунком 3:1.

"Барком-Кажани" продовжують очолювати чемпіонат України з волейболу в Суперлізі.

А після них на майданчик вийшли «Новатор» та «Вінниці», які, схоже, і будуть між собою виборювати «бронзу» чемпіонату України. Перед матчем фаворитом протистояння вважалися хмельничани. Вони і в першому турі виграли в вінничан 3:0, і рідні стіни мали прийти на допомогу.

Хмельничан у матчі проти вінничан влаштовувала лише перемога.

Сергій Попов (у червоній формі), як завжди намагався врятувати кожен розіграш.

І в першій партії команді Романа Ковальчука вдавалося багато чого. І подачі, і атаки, і прийом, і блок. І хоч рахунок каже про «вперту» боротьбу – «Новатор» виграв 25:25, та, склалося враження, хмельничани перемогли значно легше. Здобувши перевагу в 2-3 очки, вони просто впевнено довели партію до перемоги.

Вінничани також тягнули все, що летіло "не туди".

Друга партія була іншою. Ні, до середини другого сету майже все було так, як і в першій партії. Команди обмінювался очками, «билися», старалися. Та на другу технічну перерву пішли за переваги «Новатора» 16:14. А ось далі… Волейболісти «Вінниці» змогли виграти 9 поспіль подач! І рахунок став 16:23. Після такого навряд чи хтось вірив у те, що хмельничани врятують сет. Дива не сталося. Гості перемогли – 17:25.

"Новатору" з кожною партію гра давалася важче.

У третій партії, здавалося, волейболісти «Новатора» ніяк не могли отямитися від другого сету. Удари в блок, помилки на прийомі… Вінничани постійно мали перевагу в 3-4 очки і довели справу до логічного завершення, вигравши й цю партію з рахунком 25:21. А вже четвертий сет став просто якоюсь формальністю. Гравці «Новатора» не були схожими на себе. Як наслідок, 25:12 і перемога гостей в матчі з рахунком 3:1.

Іноді здавалося, що "Новатор" таки візьме очки в грі з "Вінницею".

«Вінниця», завдяки цій перемозі, залишила четверте місце в турнірній таблиці, випередивши «Новатор» на один бал. У вінничан їх тепер 5, у хмельничан 4. Попереду «Барком-Кажани» з 16 очками, другим йде «Локомотив» із 11 пунктами.

19 березня відбудуться заключні ігри в Хмельницькому, після чого «фінал чотирьох» переїде до Харкова. Отож, об 11.00 у ФОК «Новатор» зіграють «Локомотив» та «Вінниця», а о 13.00 – «Новатор» та «Барком-Кажани».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую