ye-logo.v1.2

Волейбол. Тренер «Новатора»: «Ніхто викидати білий прапор не збирається»

Спорт 2205
Хмельницькому Новатору, аби стати бронзовим призером чемпіонату України, потрібно виграти три поспіль матчі в вінничан
Хмельницькому Новатору, аби стати бронзовим призером чемпіонату України, потрібно виграти три поспіль матчі в вінничан. Фото: з архіву

Хмельницький волейбольний клуб в рідних стінах зіграє за «бронзу» з ВК «Вінниця».

21 квітня о 18.00 відбудеться третій матч серії за бронзові нагороди чемпіонату України з волейболу серед команд Суперліги. Хмельницький «Новатор» вдома зіграє з ВК «Вінниці». У попередніх двох матчах, які пройшли в Вінниці, хмельничани поступилися.

Поєдинок у Хмельницькому може стати останнім у цьому сезоні для «Новатора». Якщо «Вінниця» виграє 21 квітня, то здобуде бронзові медалі. Хмельничани ж вперше у своїй історії посядуть високе четверте місце. Якщо ж «Новатор» виграє 21 квітня, то наступного дня, 22 квітня, о 18.00 знову зіграє з вінничанами. Якщо після четвертого протистояння рахунок у ньому буде 2:2, то все вирішиться наступного тижня в Вінниці.

До матчу проти «Вінниці» «Новатор» знову підходить не в найсильнішому складі. «Протягом сезону за нас виступали Попов, Денін, Ємельянчик – гравці національної збірної України з пляжного волейболу. Виступав ще Томін, який відновлювався після травми та проходив у нас курс реабілітації, - каже головний тренер «Новатора» Романом Ковальчук. – Моє бачення було наступним: вони грають за нас, щоб підтягнути тих гравців, яких ми маємо. Томіна, який зараз у «Локомотиві» та є в розширеному переліку гравців збірної України з волейболу, ми не могли втримати. Із Поповим, Деніним та Ємельянчиком у нас була домовленість – вони грають до виходу у «фінал чотирьох», а потім їдуть на збори з пляжного волейболу. А потім, якщо буде можливість, повернуться».

На приїзд «пляжників» на домашні матчі «Новатора» очікував не лише тренерський штаб команди, а й глядачі. Але… «Міністерство молоді та спорту проти, - пояснює Роман Олександрович. – У збірної України з пляжного волейболу є затверджений графік підготовки, а тому в міністерстві проти, аби хлопці повернулися до класичного волейболу».

Інші ж лідери команди, на думку наставника, у вирішальних матчах з вінничанами зіграли нижче своїх можливостей. Хоча на це є причини. До прикладу, капітан Дмитро Федоренко виступає, маючи травму. «Ми спробуємо дати бій тими гравцями, які в нас є, - перед грою з «Вінницею» говорить Роман Ковальчук. – Ніхто викидати білий прапор не збирається. Кожна гра в разі поразки для нас може стати останньою в чемпіонаті. Ми докладемо усіх зусиль, будемо боротися за перемоги. Тому запрошую усіх прийти та підтримати нашу команду».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую