ye-logo.v1.2

В гостях краще, ніж вдома

Спорт 1529
Захисник Олексій Чемерісін (з м’ячем) разомі із іншими «динамівцями» не дозволив «розпечатати» ворота хмельничан у Миколаєві.

Саме так можна охарактеризувати виступ хмельницького «Динамо» в другій лізі, де команда здобула чергове виїзне очко

Коли є бажання, тоді буде і результат. Принаймні, таке спадає на думку після того, як «динамівці» провели матч третього туру в Миколаєві. Маючи лише одне очко після двох турів, команда Віктора Муравського додала до свого активу іще одне. І знову це сталося на виїзді! Мабуть, нинішньому «Динамо» легше грати на виїзді, ніж вдома. У Миколаєві ж на хмельничан ніхто «не тиснув», а тому вони вийшли та зіграли у той футбол, який від них вимагає тренерський штаб. Щоправда, втілити все задумане не вдалося. На те є суб’єктивні та об’єктивні причини.
Об'єктивно, команда ще не готова підкоряти нові вершини в другій лізі. А все через те, що не були проведені передсезонні збори. Та й чимало нових футболістів ще не адаптувалися в «Динамо». Тому і результати такі – дві нічиї на виїзді та одна поразка вдома. А суб'єктивно хмельничанам у Миколаєві виграти гру завадила неймовірна спека, через яку суддя не раз зупиняв гру, щоб футболісти попили води. Так, сонце для обох команд «шкварило» однаково, але ж господарі звикли до кліматичних умов півдня, а гості – ні. Тому і не дивно, що на 79 хвилині поєдинку всі затамували подих – на газон впав голкіпер «Динамо» Василь Козіброда. Одразу ж до нього підбіг лікар, який і почав «рятувати» захисника воріт. А тренерський штаб наказав іншому голкіперу – Миколі Стадніку – готуватися замінити Козіброду. Але ж Василь справжній боєць! Підвівся на ноги, пока- зав тренерам, що він «у нормі», та дограв матч до кінця.  
Сама ж гра була не дуже цікавою. Цікавішим виглядали арбітри матчу, які «чаклували» над воротами Василя Козіброди. Перед першим таймом в його «володінні» рефері знайшли дірку, і початок матчу затримався на хвилин 5, поки не «полагодили ворота». Схожа ж ситуація сталася і перед другим таймом. Вже на інших воротах, які знову мав оберігати Василь Козіброда, судді знову помітили розірвану сітку. «Відремон- тували» та наказали грати.
А в першому таймі, фактично, жодна з команд не мала якихось гострих моментів. Здебільшого, грали в центрі поля, або на підступах до штрафного майданчика. Але близькими до забиття голу були саме гості. Особливо «новачок» Богдан Бортнік, якого ми- нулого сезону відрахували з команди, а перед виїздом до Миколаєва знову повернули. Атакуючий хавбек мав шанс відзначитися, але пробити сильно із зручної позиції не зумів. Можливо, просто не вистачило досвіду, адже Богдану лише 17 років.
У другій сорокап’ятихвилинці гра пожвавішала. І на 58 хвилині один із кращих бомбардирів «Динамо» минулої першості Олексій Колесников мав «знімати павутиння» з воріт господарів. Але МФК «Миколаїв» врятувала стійка. Через три хвилини Олексій завдав іще одного небезпечного удару, але цього разу господарів врятував голкіпер. А на 77 хвилині пощастило хмельничанам! Скороход вийшов на побачення із Козібродою та пробив… вище воріт. Останні ж хвилини матчу могли принести три очка «динамівцям». Вже на 5-ій доданій арбітром хвилині Олександр Шимко зі штрафного пробив поруч із стійкою. Влучив би у ворота, був би гол. А так… нічия 0:0.
Поки що виходить так, що «Динамо» краще грає на виїзді, ніж вдома. Але цю традицію хмельничани мають «зламати» вже 14 серпня. В цей день вони на рідному стадіоні «Поділля» прийма- тимуть аутсайдера ліги білоцерківську «Рось», яка два поспіль матчі програла із рахунком 9:0 та 2:0. Якщо «Динамо» не здолає білоцерківців, то вболівальники нав- ряд чи зрозуміють команду.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую