ye-logo.v1.2

Футзал. «Сокіл» - «Енергія»: 77 ударів та 7 голів (ФОТО)

Спорт 2177
Сокіл здобув 5 перемогу в сезоні. Цього разу над львівською Енергією
Сокіл здобув 5 перемогу в сезоні. Цього разу над львівською Енергією. Фото: автора

Хмельницька команда вдома здолала гостей зі Львова.

В гості до «Сокола» завітав віце-чемпіон України – львівська «Енергія». Утім, статус фаворита матчу належав не гостям, а господарям, які після 6 турів очолювали турнірну таблицю. І матч «Сокіл» - «Енергія» мав дати відповідь на запитання: «Чи зможуть хмельничани продовжити свою безпрограшну серію?».

Початок матчу був доволі рівним. Але тривало це недовго. Вже на другій хвилині поєдинку «Сокіл», завдяки влучному удару Андрія Хамдамову, забив швидкий гол та повів у рахунку. За таких обставин слід було очікувати, що «Енергія» піде відіграватися, але… хмельничани агресивно діяли у відборі й не дозволяли гостям активно атакувати. Утім, у львів’ян були моменти зрівняти рахунок. Але їх або підводила реалізація, або відмінно у воротах господарів діяв Ілля Бакінський. «Сокіл» же міг збільшити свою перевагу. Але заважали ті самі обставини.

Хмельничани не давали "вільно дихати" "Енергії" біля власних воріт.

Андрій Хамдамов відкрив раунок у матчі вже на 2 хвилині.

Гравці "Сокола" раділи кожному забитому голу.

Та на 17 хвилині індивідуальні дії Андрія Лисенка призвели до того, що гравець «Сокола» пройшов до воріт суперника з центру поля та відпасував на Хамдамова. Капітан «Сокола» в один дотик переправив м’яч у сітку воріт Кардаша і рахунок став 2:0.

У першому таймі рахунок міг бути більшим, ніж 2:0.

Дмитро Мартинюк забив гол, але не в першому таймі, в другому.

Взагалі перший тайм матчу видався доволі незвичним для української «Екстра-ліги». Адже тривав вів 60 хвилин «грязного» часу. А все через те, що команди грали без центру поля, намагаючись одразу відправити «помаранчевий» у чужий штрафний майданчик та завдати удару. Глядачі переповненого залу спорткомплексу Нацполіції побачили 44 удари у бік обох воріт. Два з яких втілилися в голи.

Статистика першого тайму:
«Сокіл» - 24 удари (10 у ствір воріт), 5 поданих кутових.
«Енергія» - 20 ударів (9 у ствір), 8 кутових.

Ілля Бакінський, голкіпер "Сокола", виручив свою команду декілька разів.

Другий тайм розпочався з того, що «енергетики» просто «обклали» хмельничан кутовими. За перші секунд 40 вони розіграли 4 кутових. Щоправда, скоротити рахунок не змогли. А ось «Сокіл»… Голкіпер львів’ян помилився з пасом, і Олександр Педяш, перехопивши м’яч, забив третій гол у поєдинку. Щоправда, рахунок 3:0 протримався хвилину. Віталій Танський скоротив рахунок.

Руслан Шеремета, хоч і не забив "Енергії", але доклав чималих зусиль для перемоги "Сокола".

«Енергія» продовжила тиснути на ворота господарів, а хмельничан –діяти, здебільшого, на контратаках. За 13 хвилин і 41 секунди до завершення матчу «енергетики» почали вперше діяти з п’ятим польовим гравцем. Щоправда, забити гол у більшості команді Валерія Легчанова не вдавалося. Натомість, підопічні Романа Ковальчика змогли збільшити свою перевагу. На 34 хвилині Дмитро Мартинюк від власних воріт вразив порожні ворота гостей і рахунок став 4:1. Ще через хвилину «Сокіл» провів стрімку контратаку, яка мала завершитися голом, але… Руслан Шеремета влучив у штангу.

Щоб стримати Артура Подлюка, "енергетикам" іноді доводилося фолити.

Чим ближче до завершення матчу, тим більша відчувалася напруга. І на 37 хвилині «Енергія» знову скоротила відстань у рахунок – забив Тарас Кузь. Та інтрига в матчі зникла за 31 секунду до фінальної сирени коли господарі вдруге у грі «підловили» гостей у грі в більшості – у порожні ворота львів’ян забив Андрій Хамдамов. Отож, 5:2 – блискавична перемога «Сокола».

Статистика другого тайму:
«Сокіл» - 14 удари (11 у ствір воріт), 4 поданих кутових.
«Енергія» - 19 ударів (10 у ствір), 7 кутових.

Олександр Педяш знову збив і продовжує очолювати список бомбардирів "Екстра-ліги".

Тепер хмельничани одноосібний лідер, в якого 17 очок після семи матчів. На другому та третьому місцях – київський «ХІТ» та херсонський «Продексім» з 15 балами. І попереду на «Сокіл» очікує доволі важкий матч у Києві – проти «ХІТа», який відбудеться 4 листопада.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую