ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» - «Юракадемія»: травма Тупчія та нервове закінчення (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 10777

Хмельницькі волейболісти провели другий матч чвертьфіналу в Суперлізі.

Після перемоги в Харкові з рахунком 3:0, «Новатору» необхідно було виграти ще один матч в «Юридичної академії», щоб вийти до півфіналу. І в цьому допомогти хмельничанам мали рідні стіни. Та навіть, якби і програли сьогодні, 28 березня, то довелося б наступного дня ще зіграти один матч у Хмельницькому.

Вже після гри 28 березня головний тренер «Новатора» Роман Ковальчук сказав, що команда була налаштована на перемогу сьогодні. «Краще думати про півфіналі матчі, чим про завтрашній матч», - заявив Роман Олександрович.

Про те, що хмельничани вирішили не відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні, стало зрозуміло з самого початку поєдинку. Вони стрімко взяли гру під власний контроль і почали збільшувати свою перевагу в рахунку.

"Новатор" провів другий матч 1/4 фіналу проти харківської "Юридичної академії".

Спочатку до п’яти м’ячів, а потім й до десяти. Було навіть +13, коли на табло стало 20:7. Здавалося, «Юракадемії» загрожує справжній погром. Але… за рахунку 20:8 стався неприємний інцидент. В одному з епізодів травми зазнав лідер «Новатора» Андрій Тупчій. На жаль, він більше так і не з’являвся на майданчику.

Андрій Тупчій отримав травму і тепер невідомо, коли знову зможе зіграти в складі "Новатора".

На скільки серйозна травма в Андрія, поки невідомо. І, як сказав після матчу Роман Ковальчук: «Це питання зараз мене найбільше хвилює».

Травма Тупчія одразу ж позначилася на грі. «Юракадемії» вдалося відтягнути поразку в першому сеті, але врятуватися – ні. «Новатор» виграв 25:14.

Волейбол. "Новатор" - "Юракадемія": битва за півфінал.

У другій партії, здавалося, все піде за тим же сценарієм. Адже хмельничани вже на старті заробили чотири очки. І, по суті, зберігали такий відрив протягом всієї партії. А під завісу змогли і збільшити перевагу. У підсумку 25:17 і рахунок у матчі 2:0.

Ну, а далі почалося…. «Мої гравці, схоже, подумали, що харків’яни здадуться без бою. А їм втрачати було нічого і вони не здалися», - каже Роман Ковальчук. Почалася гра «на нервах». Рахунок на табло тривалий час був нічийним. А після другої технічної перерви харків’янам вдалося зробити запас у чотири бали. І не лише зберегти свою перевагу, а виграти сет з рахунком 25:17.

Володимир Романцов, головний тренер "Юридичної академії".

Роману Ковальчуку, головному тренеру "Новатора", довелося відчутно понервувати в матчі проти харківського клубу.

Четверта партія настала ще напруженішою на нервовішою. Команди грали, здебільшого, на більше-менше. Та й помилялися не раз. Володимир Романцов, головний тренер «Юридичної академії» після гри зауважив, що команда, яка часто помиляється, немає права на перемогу. А харків’яни, щонайменше, п’ять власних подач «подарували» господарям. Хмельничани також «віддячували» невдалими прийомами та атаками. Але саме «Новатор» заробив у цій партії матч-бол, коли рахунок став 24:23. Утім, використати його не змогли. Утім, наступні два бали дісталися саме господарям, які і виграли сет 26:24 та матч з рахунком 3:1. Ну, і здобули перемогу в чвертьфінальній серії з рахунком 2:0.

Отож, «Новатор» пройшов до півфіналу. Суперником хмельничан буде львівський «Барком-Кажани». Цього разу серія триватиме до трьох перемог. Перші два матчі пройдуть у Львові 4 та 5 квітня, а потім 10-11 квітня в Хмельницькому. Якщо необхідно буде провести п'ятий матч, то він пройде в Львові 15 квітня. Команда, яка першою виграє три поєдинки, гратиме за золоті медалі. Клуб, який програє у півфіналі, побореться за «бронзу».

"Новатор" святкує вихід до півфіналу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую