ye-logo.v1.2

Футбол. ФК «Хмельницький» - «ОДЕК»: схоже, це був останній матч Олександра Алієва (ФОТО)

Спорт 7273
Олександр Алієв більше не очолюватиме ФК "Хмельницький"
Олександр Алієв більше не очолюватиме ФК "Хмельницький". Фото: автора

Завершився груповий етап чемпіонату України з футбол серед аматорів.

Футбольний клуб «Хмельницький» свій останній поєдинок проводив у рідних стінах, приймаючи третю команди групи 1 «ОДЕК» із Оржіва Рівненської області. Цей матч нічого не вирішував у турнірній таблиці, але, схоже, він був останнім для Олександра Алієва на посту головного тренера хмельничан.

Та, власне, і для самого ФК «Хмельницький» ця гра була останньою в аматорській першості, адже команда посіла передостаннє 8 місце в групі й далі… їй «світить» лише чемпіонат області. За умови, що клуб не зніметься зі змагань, оскільки має фінансові проблеми. Утім, запитати в керівника команди про подальшу долю команди на матчі проти «ОДЕКу» не судилося – його не було. А ось футболісти говорили, що… ФК «Хмельницький», схоже, припиняє своє існування.

Сам матч видався не дуже цікавим. Олександр Алієв, хоч і головний тренер, але вирішив допомогти своїй команді в полі, відігравши з першої і до останньої хвилини поєдинку. Щоправда, хмельничанам це не допомогло завершити першість у гарному настрої.

У матчі ФК "Хмельницький" - "ОДЕК" було чимало боротьби.

Як правило, всі стандарти хмельничан виконував Олександр Алієв.

Перший удар у ствір воріт у цьому поєдинку був аж на 18 хвилині. Та ще й який… гольовий! Михайло Трофімчук з «ОДЕКу» наважився на дальній постріл по воротах Павла Асаули, пробивши низом у дальній кут, і рахунок став 0:1. Ще через чотири хвилини оржівці знову забили. Контратака гостей завершилася голом Андрій Приходька.
Алієв нервував. Але намагався бути диригентом своєї команди. І вже на 25 хвилині хмельничани провели контратаку, граючи тренер відпасував на Артема Гайдаша, але… максимум, що витиснули з цього господарі – це кутовий.

Артем Гайдаш, один із кращих бомбардирів ФК "Хмельницький", так і не вразив ворота суперника.

На 33 хвилині рахунок мав стати 0:3. Олександр Алієв опинився на позиції крайнього захисника, помилився і Віктор Газицький обікрав його та вийшов віч-на-віч із Асаулою. Утім, пробив не лише повз голкіпера, а й повз ворота. Через сім хвилин Денис Ткаченко міг «розмочити» рахунок. «Накрутивши» декількох гравців «ОДЕКу», він пробив, але оржівців врятував Юрій Кособуцький.

А вже під завісу першого тайму сам Алієв «згадав» молодість, виконавши стандарт з метрів 30-ти. Сильно, небезпечно, але поруч із хрестовиною.

У другому таймі, схоже, наставник хмельничан перебудував трохи гру своєї команди. І з перших хвилини господарям поля вдалося створити ряд моментів біля воріт Кособуцького. Забити – ні. Пропустити – так. Павло Таргоній відправив третій м’яч у ворота Асаули і матч можна було завершувати. Та хмельничани не здавалися. То Алієв проявляв індивідуальну майстерність, але пробивав у руки голкіпера «ОДЕКу», то Ткаченку не вдавалося переграти Кособуцького. Коли ж досвідчений голкіпер оржівців пішов відпочивати, а замість нього вийшов Андрій Омелянюк, здавалося, хмельничани хоча точно мають забити хоча б гол-престижу. Але й Омелянюк був «не пробивним». На 76 хвилині він потягнув класний удар Владислава Погорілого. Однак на 80-ій помилився – відбив прямо на голу Олексію Колесникову, який і «розмочив» рахунок.

Олександр Алієв не раз збирав біля себе одразу декількох футболістів "ОДЕКу".

Ще через три хвилин мін забити і Олександр Алієв. Штрафний з метрів 23-ох, удар у дальній нижній кут і відмінний сейв голкіпера «ОДЕКу».

Отож, матч ФК «Хмельницький» - «ОДЕК» так і завершився з рахунком 1:3. Вже після гри Олександр Алієв подякував футболістам за співпрацю, вийшов зі стадіону, сів в авто адміністратора клубу та поїхав. Схоже, на цьому тренерська кар’єра екс-гравця збірної України та київського «Динамо» в Хмельницькому завершилася.

Денис Ткаченко мав момент, але...

Єдиний гол у складі хмельничан забив Олексій Колесников.

Якщо брати до уваги офіційні матчі ФК «Хмельницький» під керівництвом «Сан Санича», так Алієва називають у команді, то… в чемпіонаті аматорів команда виграла один матч та шість програла (одна поразка технічна через не виїзд на гру проти ФК «Минай»). У першості області – одна перемога в єдиному матчі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую