ye-logo.v1.2

Хоч «срібло» у «кишені»

Спорт 1502
Павло Моргун (у темній формі) разом із одноклубниками так і не знайшов «рецепту» перемоги над «Одесою-Sevens».

Хмельницький клуб «Оболонь-Університет» став срібним призером чемпіонату України

Останній етап цьогорічного розіграшу першості країни з регбі-7, який відбувся 15 серпня в Хмельницькому, мав дати відповідь лише на одне запитання: «Чи зможе «Оболонь-Університет»  здобути срібні нагороди чемпіонату? Адже переможцем змагань, фактично, вже до останнього туру стала команда «Одеса-Sevens», а минулорічні чемпіони - хмельничани, до четвертого етапу посідали тільки 3 місце. Отже, потрібно було, як мінімум, випередити команду «ТУМ» з Кишинева, які йшли на другому місці та львівський «Сокіл», який «дихав» у спину подолянам.
Групу, в яку потрапили хмельничани, не можна було назвати важкою. Адже ті команди, які змагалися із «Оболонню-Університет» за вихід до півфіналу, були не раз «биті» хмельничанами на попередніх етапах. Однак вже перший матч засвідчив, що легкої прогулянки господарям поля не буде. Столичний «Авіатор» зумів показати «зуби» хмельничанам, але виграти у підопічних Миколи Лещенка не вистачило сил. «Оболонівці» перемогли з рахунком 12:5. А вже в наступній грі хмельничани познущалися над одеситами з «ОДЮСШ- Політехнік», розгромивши гостей з рахунком 42:0. Далі на команду очікував півфінал із… кишинівським «ТУМом». Безумовно, це була вирішальна гра для хмельничан, які підійшли до матчу із проблемами. Майже у половини команди піднялася температура. Мабуть, далася взнаки спека. Але наші регбісти, стиснувши зуби, вийшли на матч та почали вирішувати долю срібних нагород чемпіонату. Вже на другій хвилині поєдинку Урумушвілі заніс спробу, а Мігунов бездоганно виконав реалізацію, що принесло господарям 7 очок. А згодом зусиллями Олексія Лещенка, Олександра Мігунова, Назара Зозулі рахунок став 28:0. Це означало, що «Оболонь-Університет» із завданням впоралася – здобула «срібло» чемпіонату. Щоправда, наприкінці матчу гості «розмочили» рахунок – 28:7.
Однак зупинятися на досягнутому хмельничани не хотіли. Попереду очікував фінал проти новоспеченого чемпіона країни «Одеси-Sevens». Потрібно було вигравати цей матч, щоб стати переможцем домашнього етапу. Але… Лише Андрію Лещенку вдалося занести спробу та заробити 5 очок, тоді як одесити вже на той момент мали в своєму активі 26 балів. На жаль, виграти фінал не вдалося. Однак найголовніше, що команда, яка після першого туру посідала аж 7 місце, змогла знайти в собі сили, щоб завершити сезон у «призах». Тепер наступного року «Оболонь-Університет» спробує повернути собі титул чемпіонів України з регбі-7. А поки що ж хмельничани сконцентруються на змаганнях із регбі-15, де їхні справи набагато гірші, аніж у «сімці».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую