ye-logo.v1.2

«Відірвалися», але не на повну

Спорт 1492
Олександр Шимко забив два голи у ворота «Росі» та був визнаний кращим гравцем матчу. . Фото: Олександра НІКІТІНА.

Хмельницьке «Динамо» перемогло «Рось» із Білої Церкви з рахунком 6:2

Давненько у Хмельницькому не забивали стільки голів. Але 14 серпня, коли «Динамо» грало матч четвертого туру чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги групи «А», на купу голів очікували майже всі. Воно й не дивно, адже в гості приїхала «Рось», яка в цій першості вже має сумний досвід пропускати «повну торбу» голів. Зокрема, від «Єдності» з Плисок – аж дев'ять!
Здається, на таку ж кількість голів очікували й вболівальники «Динамо». Але побачили на один менше, та й ті вісім, котрі влітали в ворота в цій грі, не всі «рвали сітку» гостей. Два ж м'ячі, як ніж у масло, «вколотилися» в ворота хмельничан.
Однак нічого не передвіщувало цьому. Хмельничани впевнено і, найголовніше, із шаленим бажанням почали матч і вже на 7 хвилині порадували 2500 присутніх на стадіоні глядачів. Олександр Маліцький «накрутив» декількох захисників «Росі» та віддав пас на Григорія Лепетуна, котрий опинився один на один із голкіпером гостей. Через мить м'яч пролетів поміж ноги стража воріт білоцерківського клубу і опинився в воротах. Наступна ж гостра атака на 12 хвилині ледве не принесла девідендів «Динамо». Цього разу в штрафному майданчику захисники «Росі» збили Олександра Маліцького, але рефері не призначив пенальті, мабуть, відчувши, що вже за мить рахунок все одно стане 2:0. Отже, на 13 хвилині вже Олександр Шимко зробив усе можливе, щоб автор першого голу знову опинився сам перед голкіпером. Однак момент потрібно було ще реалізувати. І Григорій Лепетун, якому в жовтні виповниться лише 18 років, майстерно пробив повз голкіпера. Добре, що не повз ворота. За рахунку 2:0 «Рось» не могла нічого зробити, а була вимушена й надалі захищатися від атак подолян. А хмельничани грали так, наче їм спека, як п'яному море по коліна - всією командою йшли вперед. Та ще й пресингували! І саме пресинг допоміг Олександру Шимку змусити одного із захисників «Росі» помилитися та дозволити півзахиснику «Динамо» вийти віч-на-віч із голкіпером та забити третій гол у матчі. І лише на 35 хвилині матчу гості вперше пробили по воротах Василя Козіброди. Та й то вище воріт.
А після перерви «Динамо» ледве не розірвало суперника. Спочатку Маліцький з трьох метрів влучив у голкіпера, а потім Лепетун тричі виходив на побачення із білоцерківцем, але переграти його не зміг. Та й Богдан Дехтярук ледве не зробив рахунок у грі 4:0, коли його удар з 12 метрів якимось дивом голкіпер «Росі» відбив на кутовий. Гол назрівав, і визрів… у воротах господарів. На 57 хвилині матчу захисники «Динамо» прогавили Антона Кравчука, котрий вийшов віч-на-віч із Козібродою та «розмочив» рахунок у грі. Через 12 хвилин цей 19-річний юнак з Білої Церкви відзначився вдруге, скориставшись помилкою голкіпера та захисника «Динамо», котрі не могли «домовитися», хто з них підбере м'яч. У підсумку його «взяв» Кравчук та відправив у сітку воріт. Рахунок 3:2 змусив хмельничан іще більше атакувати та забивати. Але якось м'яч вперто не хотів залітати у ворота «Росі» – то Андрій Слободян пробив поруч із стійкою, то Вадим Безвещук влучив у неї. Однак, четвертий гол у ворота гостей все-таки залетів. Олександр Шимко на 79 хвилині наважився на далекий постріл і влучив у самісіньку «дев'ятку»! А через дві хвилини іще один далекий постріл, цього разу у виконанні Назара Маврова, приніс черговий гол у ворота білоцерківців. За рахунку 5:2 тренери «Динамо» вирішили випустити на поле всіх гравців, які були в заявці на матч. Навіть на 90 хвилині замінили капітана Василя Козіброду, замість якого ворота охороняти вийшов 18-річний Микола Стаднік. Однак крапку в матчі ставити було зарано. Її на 92 хвилині поставив Олексій Муравський, який, отримавши пас від Олександра Антонова, «розстріляв» ворота «Росі» з метрів восьми.
Вигравши в «Росі» з рахунком 6:2, хмельничани залишили 10 сходинку в турнірній таблиці та піднялися на сьому. І вже 22 серпня гратимуть у Рівному проти «Вереса», який поки що жодного матчу не виграв. А тому є сподівання, що «Динамо» продовжить свою переможну серію, яка тільки розпочалася. Щоправда, до «Вереса» хмельничанам довелося ще зіграти матч на Кубок України проти одеського «Чорноморця», який відбувся в Хмельницькому 18 серпня. Про його результат та матч у Рівному «Є Поділля» повідомить у наступному номері.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую