ye-logo.v1.2

У парку Чекмана збудували п’ятий в Україні "басейн" для скейтбордистів

Спорт 5701
Скейт, ролики, самокат, велосипед - усе це підходить для пула
Скейт, ролики, самокат, велосипед - усе це підходить для пула. Фото: автора

Поки що скейт-парк складається з однієї фігури.

Новий скейт-парк у Хмельницькому запрацював у червні й уже має постійних відвідувачів. Як зазначив автор проекту, член Асоціації скейтбордингу України Сергій Грищишен, будували майданчик скейтери власними силами, а допомагали колеги з Києва і Тернополя.

«Завжди хотілося більше місць, де можна кататися. Особливо, коли їх в нас майже немає. Ця фігура називається пул, або басейн, чаша, в Україні вона п’ята. Одразу подумали про неї, бо вона не потребує ідеально рівної площадки, через це легше встановити, - каже Сергій. - Сподіваємося, що нова фігура сприятиме збільшенню кількості охочих займатися скейтбордингом».

Гроші на матеріал для скейт-парку виділили з міського бюджету в рамках конкурсу «Громадські ініціативи». Всього витратили на це 93,5 тисячі гривень.

Двадцятирічний Андрій Денисов катається на скейтборді вже близько восьми років. Хлопець зізнається, хоча травми бувають часто, але, зазвичай, вони не серйозні, тож улюблену справу не покидає. «Раніше ми каталися вулицями. Потім почали ходити на майданчик до Палацу творчості. Тепер ще й сюди. Тут фігура дуже незвична, тому й цікаво», - говорить він.

Андрій займається скейтбордингом вже майже вісім років

Відвідувати пул може кожен охочий, але тільки за умови дотримання правил безпеки. «У нас є кілька правил, яких всі мають дотримуватися. Найголовніше – приходити з правильним обладнанням. З пластиковими скейтами і самокатами - не сюди, бо це буде дуже небезпечно. Фігура не розрахована на них, - говорить Сергій Грищишен. - Якщо дотримуватися елементраних правил поведінки і черги, травм не буде».

Наймолодшим скейтерам, які сюди приходять, по десять років

Крім цього, для дітей до дванадцяти років обов’язкова присутність батьків і захисне спорядження для голови, тобто шолом, а краще мати весь набір.

«Ми плануємо відкрити курси навчання скейтбордингу. Покищо це важко, оскільки немає людей. Якщо, набереться кілька чоловік, тоді вже будемо думати про це всерйоз. Проблема в тому, що це молодий вид спорту і тренери, як правило, хлопці 18-22 років», - додає Сергій.

Ідея створити новий скейт-парк належить Сергію Грищишену

У планах скейтерів облаштувати ще фігуру зі сходами. Але вона потребує більшої території, тож хочуть її збудувати в парку Франка.

Зараз багато молоді роз'їхалося на канікули, тож приходить покататися не так багато екстремалів

Скейтери кажуть, більше відвідувачів буде у шкільний час

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую