ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» - «Юракадемія»: емоційна яма хмельничан

Спорт 2628
Свої наступні матчі хмельницький "Новатор" у Суперлізі зіграє в Чернігові
Свої наступні матчі хмельницький "Новатор" у Суперлізі зіграє в Чернігові. Фото: з архіву

Хмельницький клуб провів матчі шостого туру в Суперлізі.

Після вильоту з єврокубків, «Новатор» провів два домашніх поєдинки на внутрішній арені проти «Юридичної академії» з Харкова. І для визначення переможця протистоянь в обох матчах командам довелося зіграти максим партій – п’ять.

Відзначимо, що ці поєдинки мали відбутися не 18-19 листопада, а пізніше – 23-24. Але харків’яни звернулися до Федерації волейболу України з проханням зіграти раніше, оскільки потім троє гравців «Юридичної академії» вирушать на збори до молодіжної збірної України. У федерації пішли на зустріч харківському клубу. І це при тому, що хмельничани лише 14 листопада провели матч 1/32 фіналу Кубка ЄКВ проти норвезького «Фьорде». А тому часу на відновлення, по суті, не мали.

У першій грі «Новатор» виграв першу партію 25:23, потім двічі поступився 21:25 та 17:25, але в четвертому сеті знову переміг – 25:20. У п’ятій партії хмельничани дотиснули суперника 15:11 та виграли матч з рахунком 3:2.
Та сьогодні, 19 листопада, вже «Юридична академія» святкувала перемогу з таким рахунком. Гості, вигравши дві поспіль партії, могли завершити матч раніше, але хмельничанам вдалося відігратися та перевести матч у п’ятий сет. В якому… хмельничани програли 12:15.

«Це все наслідки єврокубків, - пояснив не блискавчину гру своєї команди головний тренер «Новатора» Роман Ковальчук. – Ми, після вильоту з Кубка ЄКВ, відчули психологічне вигорання. Команда опинилася в емоційній ямі, а тому не було куражу чи драйву в матчах проти харків’ян. Часу на відновлення не вистачило. Хлопці ще подумками в грі проти норвежців, адже дуже болячи сприйняли виліт команди з єврокубків. Та й «Юридична академія» суперник не простий, якому під силу боротися за місця в першій четвірці. Утім, тепер у нас є час трохи відпочити емоційно, адже наступні матчі 30 листопада та 1 грудня в Чернігові. До них і готуватимемося».

«Новатор» після 12 матчів продовжує посідати четверте місце в Суперлізі. Наступний суперник – чернігівський «Буревісник» - передостанній, і має в 10 матчах лише дві перемоги. А тому, звісно, хмельничан у наступному турі влаштують лише дві перемоги.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую